Hlavní obsah

Nadace Zůstaneme doma naučí péči o své příbuzné s omezeným pohybem

Novinky, Dana Lipovská

Nadační fond Zůstaneme doma nabízí zdarma pomoc při péči o blízké v domácím prostředí. Lektorky fondu pořádají pravidelně seminář, při kterém například naučí, jak zvládnout polohování, jak provést hygienu či vybrat správné pomůcky. Nejbližším termínem v Krajské nemocnici T. Bati je pátek 26. října.

Foto: archiv KNTB
Článek

Setkání se uskuteční ve výukovém sále Centra klinické gerontologie v budově č. 48 v čase 16:00 – 17:30 hodin.

„Zveme všechny, kdo chtějí pomoci při péči o příbuzného s omezeným pohybem v domácím prostředí. Zájemcům ukážeme, jak ošetřit nepohyblivého člověka, jak správně vybrat a přiložit plenu či provést hygienickou péči, aniž by si sami způsobili problémy a bolesti páteře,” uvedla Kateřina Šmolková z nadačního fondu Zůstaneme doma.

O semináře je ze strany veřejnosti zájem. Péče o nemocné v domácím prostředí bývá totiž stále častější a jejich příbuzní jsou mnohdy bezradní.

„Znají sice základní věci, ale někdy je nedělají správně a mohou si nakonec sami ublížit. My jim ukazujeme, jak to umět jednodušeji a lépe,” dodala Kateřina Šmolková.

Nejbližší setkání se v Krajské nemocnici T. Bati uskuteční 26. října, další potom 7. prosince. Nadace spolupracuje také s Kroměřížskou nemocnicí. Tam seminář proběhne 2. listopadu.

Případné dotazy k setkání ve Zlíně i v Kroměříži je možné řešit na telefonu 606 739 607.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám