Hlavní obsah

Náchodské mažoretky Mona jsou nejlepší na světě

Novinky, Jiří Horák

Už nemohou být lepší. Vyhrály Mistrovství světa v mažoretkovém sportu, které se shodou okolností letos uskutečnilo poprvé v Praze. Porazily soupeřky z celé planety a získaly jedenáct pohárů. To se zatím nikomu jinému nepodařilo. Náchodské mažoretky Mona vede už dvacet let Monika Bergerová.

Foto: Jiří Horák videovize.info

Náchodské mažoretky jsou nejlepší na světě.

Článek

V úterý 10. září byla děvčata přijata na slavnostním setkání v historické síni náchodské radnice.

"V letošním roce jsme se staly nejúspěšnějšími mažoretkami. Z mistrovství světa jsme přivezly jedenáct pohárů. Jsme jedinou skupinou na světě, která v jednom roce získala v nejvyšší soutěži tolik titulů. Podařilo se nám to především díky obrovské snaze a poctivému tréninku. Všechny poháry, které tady vidíte, i všechny medaile, které mají děvčata na krku, jsou opravdu pouze z letošního roku," pochválila své svěřenkyně trenérka Monika Bergerová.

Děvčata chrastila

Několik desítek mažoretek mělo velký problém utišit v průběhu setkání množství medailí, které se jim houpalo na hrudích. Mnoho děvčat vlastnilo i více než šest cenných kovů, které o sebe vzájemně chrastily.

"Velkého úspěchu bychom nedosáhly, kdybychom se v nižších soutěžích nenominovaly na mistrovství světa jak s hůlkami, tak s třásněmi," vysvětlila Monika Bergerová.

Příští rok zase od začátku

Náchodské mažoretky stojí nyní před dalším náročným úkolem: obhájit letošní úspěch i v příštím roce. "Bude to těžké, ale budeme bojovat. Některá děvčata odcházejí, jiná přicházejí," dodala Monika Bergerová.

Další informace o činnosti mažoretek a hlavně o právě probíhajícím náboru nových členek získáte na webu Mona Náchod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám