Hlavní obsah

Náchod v první korfbalové lize poprvé padl, naději na finále udržely Prostějov a Tábor

Novinky, Jan Pařík

Už jen dvě kompletní kola zbývají do konce druhé nejvyšší korfbalové soutěže a nejblíž k účasti ve finále má trojice Náchod, Brno B a Kolín. Prvně jmenovaný sice letos poprvé prohrál právě s Kolínem, dál však o jeden bod vede nekompletní tabulku.

Foto: Jan Pařík

Kolín (v modrém) má nejlepší pozici před závěrečnými boji v základní části 1. české korfbalové ligy.

Článek

Bez šance proklouznout do boje o titul není ani čtvrtý Prostějov, jenž v neděli oba své duely šestého kola vyhrál a Tábor, který si vedl stejně.

MINITURNAJ VE ZNOJMĚ

Konec série přišel v jedenáctém zápase sezony. Náchod bodoval v předešlých deseti utkáních v řadě, první porážka přišla až v zápase s Kolínem, který vedoucímu týmu tabulky oplatil těsnou porážku z úvodního střetnutí v sezoně. Kolínští sice inkasovali jako první, posléze však byli aktivnější a zaslouženě zvítězili 18:12.

Vembloudi nezaváhali ani v prvním klání proti domácí znojemské rezervě, když se dařilo zejména ženské části družstva. Kolín je sice aktuálně až třetí, na vedoucí Náchod má však jen dvoubodovou ztrátu a k tomu dva zápasy k dobru. Obhájce prvoligového titulu má tak papírově nejvýhodnější pozici před závěrečnými boji.

Modří Sloni YMCA Znojmo "B" - Kolín VKC 10:20

SK Plhov Náchod - Kolín VKC 12:18

Modří Sloni YMCA Znojmo "B" - SK Plhov Náchod 20:20

MINITURNAJ V BRNĚ

Nechtějí dát svou kůži zadarmo. Táborští korfbalisté sice šanci na finále už moc velkou nemají, přesto se vidiny bitvy o titul nehodlají vzdát. V neděli uspěli v obou duelech, když trochu překvapivě porazili i druhé Brno a jejich naděje stále žije. Do konce základní části si však už nemohou dovolit ztrácet a navíc musejí doufat ve ztráty rivalů.

V Brně však Tábor válel. Nejprve si bez větších obtíží poradil s Šenovem a poté zazářil i s brněnskou rezervou.

Brno KK "B" - Šenov KC-ZŠ 16:7

Šenov KC-ZŠ - Tábor KC SPŠS 12:20

Tábor KC SPŠS - Brno KK "B" 13:10

David Šteger (hráč, Tábor): „My už do konce základní části potřebujeme jen bodovat, takže se dvě výhry hodí. Se Šenovem jsme se prvních deset minut trápili, o první pauze jsme si však něco vyříkali a pak jsme zápas naštěstí otočili. O postup do finále budeme bojovat do poslední chvíle a zatím rozhodně neházíme flintu do žita!“

MINITURNAJ V KUŘIMI

Favorit potvrdil své postavení. Prostějovské béčko se v Kuřimi utkalo se dvěma celky ze spodku tabulky a připsalo se povinné dvě výhry. Trojnásobný obhájce stříbrných medailí z první ligy se však i navzdory tomu nemůže radovat. Případnou cestu do finále má totiž hodně trnitou. Na čtvrtém místě ztrácí nyní na postup tři body a vklínit se do nejlepší dvojice bude velmi obtížné.

Kateřina Zelinková (hráčka, Prostějov B): „Letos to bohužel asi na finále nevypadá, máme už dost velkou bodovou ztrátu. Třikrát po sobě jsme brali bronz, tentokrát to asi bude jinak. Chceme si samozřejmě hlavně dobře zahrát a dát prostor hráčům, kteří nenastupují v extralize.“

Brno KK Nový Lískovec - Sport Club Defenders Korfball Wrocław 11:18

Sport Club Defenders Korfball Wrocław - Prostějov SK RG "B" 8:16

Brno KK Nový Lískovec - Prostějov SK RG "B" 13:21

Reklama

Výběr článků

Načítám