Hlavní obsah

Náchod je odříznutý od světa

Novinky, Jiří Horák

Od 5. října až do konce měsíce je uzavřena mezinárodní silnice E67 v krátkém úseku mezi obcí Dolany na Jaroměřsku a obcí Svinišťany. Pracovníci dodavatelské firmy zde budou podle neověřených informací opravovat základ vytížené a unavené silnice. Obyčejné frézování by bylo možné udělat za provozu.

Foto: Jiří Horák videovize.info

Uzavírka je od Náchoda přes deset kilometrů daleko. Projevuje se ale velmi silně.

Článek

Pro Náchod a Českou Skalici to znamená odříznutí od světa, protože vyznačená objízdná trasa vede až přes vzdálený Trutnov. Objížďka je oproti normální trase delší o 25 kilometrů, celkem tedy přes 50 kilometrů po úzkých silnicích.

Kolona se v Náchodě přestěhovala

Kolem poledne byla jindy kolonou zatarasená Pražská ulice v Náchodě volná. Velmi silný provoz ale zažívá Plhovská ulice vedoucí právě od Červeného Kostelce a od Trutnova. 

Zkouškou ohněm prochází "minikruhák" pod bývalým Čedokem. Kamióny tady mají problém stočit se z objížďky na E67. Musejí jet velmi pomalu a zdržují ostatní provoz. Začínají se tvořit kolony od Polska.

GPS radí objížďku neposlechnout

Dá se předpokládat, že objízdná trasa bude brzy vyznačena zbytečně. Je jen otázkou času, kdy si kamióny "prorazí" díky GPS navigacím některou podstatně kratší trasu byť po podstatně užších silnicích. Například přes Královu Lhotu nebo přes Rychnovek a Městec.

Reklama

Výběr článků

Načítám