Hlavní obsah
Nejprodávanějším pokrm ukázal, že Plzeňáci mají rádi ryby! Foto: Lucie Dreiseitlová

Na Žumberově vařečce se strhla bitva o soutěžní menu

Čtvrtý ročník festivalu české kuchyně Plzeňská Žumberova vařečka přilákal první zářijovou sobotu na louku u sv. Jiří bezmála pět tisíc diváků.

Nejprodávanějším pokrm ukázal, že Plzeňáci mají rádi ryby! Foto: Lucie Dreiseitlová
Na Žumberově vařečce se strhla bitva o soutěžní menu

Přišli ochutnat některá z deseti soutěžních menu plzeňských restaurací a pobavit se během bohatého kulturního programu. Soutěžilo se ve dvou kategoriích - 1. cena diváků za nejprodávanější pokrm, 2. cena odborné poroty = Plzeňská Žumberova vařečka.

Nejprodávanějším pokrm ukázal, že Plzeňáci mají rádi ryby! Vyhrál totiž sumec na račím másle s račími ocásky vařenými v černém pivu Purkmistr podávaný se zauzenou bramborovou kaší, koprovou espumou a žloutky z restaurace Purkmistr.

Cenu odborné poroty, v jejímž čele stanul šéfkuchař Jaroslav Sapík, vybojovala restaurace ŠACH MAT s voňavým menu - grilovaná kančí svíčková podávaná na perníkové omáčce s bramborovou šiškou provoněnou tymiánem, zdobená mandličkami a perníkovou drobenkou.

Nabitý kulturní program přinesl zábavu pro celou rodinu. Největší ohlas sklidilo vystoupení nejlepšího českého barmana Martina Vogeltanze i škola čepování piva pod vedením Petra Berky z plzeňské Hotelové školy u Borského parku. Chuťové buňky pohladil i Jaroslav Sapík se synem Pavlem, kteří pro diváky nachystali sezónní vepřovou panenku.

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.

Reklama

Výběr článků