Hlavní obsah

Na Žumberově vařečce se strhla bitva o soutěžní menu

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtý ročník festivalu české kuchyně Plzeňská Žumberova vařečka přilákal první zářijovou sobotu na louku u sv. Jiří bezmála pět tisíc diváků.

Foto: Lucie Dreiseitlová

Nejprodávanějším pokrm ukázal, že Plzeňáci mají rádi ryby!

Článek

Přišli ochutnat některá z deseti soutěžních menu plzeňských restaurací a pobavit se během bohatého kulturního programu. Soutěžilo se ve dvou kategoriích - 1. cena diváků za nejprodávanější pokrm, 2. cena odborné poroty = Plzeňská Žumberova vařečka.

Nejprodávanějším pokrm ukázal, že Plzeňáci mají rádi ryby! Vyhrál totiž sumec na račím másle s račími ocásky vařenými v černém pivu Purkmistr podávaný se zauzenou bramborovou kaší, koprovou espumou a žloutky z restaurace Purkmistr.

Cenu odborné poroty, v jejímž čele stanul šéfkuchař Jaroslav Sapík, vybojovala restaurace ŠACH MAT s voňavým menu - grilovaná kančí svíčková podávaná na perníkové omáčce s bramborovou šiškou provoněnou tymiánem, zdobená mandličkami a perníkovou drobenkou.

Nabitý kulturní program přinesl zábavu pro celou rodinu. Největší ohlas sklidilo vystoupení nejlepšího českého barmana Martina Vogeltanze i škola čepování piva pod vedením Petra Berky z plzeňské Hotelové školy u Borského parku. Chuťové buňky pohladil i Jaroslav Sapík se synem Pavlem, kteří pro diváky nachystali sezónní vepřovou panenku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám