Hlavní obsah

Na Zlínsku hořela auta

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvakrát vyjížděli v posledních dvou dnech k požárům automobilů hasiči ze Zlínského kraje. Zatímco v prvním případě shořel osobnímu Fordu jen interiér, v druhém oheň zcela zničil vůz v hodnotě několika set tisíc korun. Obě události se naštěstí obešly bez zranění.

Foto: HZS ZLK
Článek

Ve čtvrtek odpoledne zaregistroval v Krásnu nad Bečvou řidič Ford Focus kouř vycházející z palubní desky. Auto okamžitě odstavil na parkovišti u obchodního centra a začal ho hasit. Na pomoc mu vzápětí přiběhli zaměstnanci obchodu.

“K požáru jsme dorazili po půl čtvrté odpoledne. Díky rychlému zásahu řidiče a jeho pomocníků byl včas lokalizován, byla zničena pouze palubní deska, čelní sklo a část vnitřního obložení interiéru. K motorové části už se oheň nedostal,“ potvrdil informaci Libor Netopil z HZS Zlínského kraje.

Na hasiče tak zbylo dohašení a ochlazení vozu. Škodu majitel vyčíslil v řádech desítek tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada elektroinstalace.

V pátek před půl čtvrtou ráno vyjížděli hasiči k dalšímu planoucímu autu, tentokrát do Zádveřic-Rakové. „V době našeho příjezdu už hořelo celé auto. Za použití vysokotlakého proudu jsme postupně likvidovali jak požár vozu, tak i plameny v jeho bezprostředním okolí,“ popsal druhý zásah mluvčí.

Zcela zničený VW Touareg měl podle majitele hodnotu několika set tisíc korun. Příčina vzniku ohně je v šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám