Hlavní obsah

Na zlínském GardenFood Festivalu budou podávat šneky, ústřice, zmrzlinu z foie gras a ještě mnohem víc

Novinky, Kateřina Martykánová

Zauzený kachní jazyk, foie gras, vcelku pečeného býka, potemníka na salátku, šneky, rumunské pastrami, brazilské paoeu, ústřice, mečouna, zmrzlinu z kachních jater nebo kozího mléka, ale i grilovaná kolena, delikatesní klobásky a další speciality z celého světa bude možné ochutnat o víkendu ve Zlíně.

Foto: Garden Food Festival
Článek

Návštěvníci mohou vyzkoušet i několik druhů kávy nebo čaje, nebudou chybět ani různé druhy tuzemského i zahraničního vína, piva a destilátů. Na své si na festivalu přijdou i příznivci raw a veganské stravy.

„Nabídka restaurací a regionálních vystavovatelů je tak široká, že jistě uspokojíme i ty nenáročnější gurmety,“ uvádí za organizátory Garden Food Festivalu Pavel Vysloužil a dodává: „Počasí nám jistě bude přát, takže rozhodně doporučujeme vzít s sebou piknikovou deku. Kdyby náhodou sprchlo, návštěvníci mají k dispozici dostatek míst ve velkoplošných stanech.“ 

Kromě jedinečné příležitosti ochutnat to nejlepší od místních i přespolních šéfkuchařů se milovníci kvalitní gastronomie mohou během víkendu těšit i na pestrý program na hlavním Gastro Mach pódiu, které bude umístěné ve spodní části zámeckého parku.

„V sobotu i v neděli na hlavním pódiu představí své kuchařské umění šéfkuchař Jan Punčochář, lidé se mohou těšit  na gastronomické překvapení Markéty Hrubešové nebo na netradiční hmyzí speciality,“ představuje program Pavel Vysloužil.  

V sobotu návštěvníci nahlédnou do světa whisky, zjistí, co všechno umí vykouzlit šikovný barista v šálku kávy nebo jaké „voňavé“ dobroty se dají vytvořit z olomouckých tvarůžků. Hlavním hostem nedělního programu pak bude šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Ten se kromě jiného utká v dramatickém kuchařském duelu s Přemyslem Kosem z restaurace U Johana.

Garden Food Festival je otevřený návštěvníkům všech věkových kategorií. Kromě spousty skvělých dobrot zde právě ti nejmenší, ale i ti hravější dospělí, naleznou také spoustu zábavy a poučení. K dispozici bude například stan interaktivního muzea vědy Pevnost poznání z Olomouce, který nabídne zábavné fyzikální pokusy s jídlem nebo různé logické úkoly. Ve frgálové manufaktuře zase bude možné vyzkoušet si výrobu pravých valašských frgálů z Velkých Karlovic.

Návštěvníci mohou také využít možnosti podívat se za zvýhodněnou cenu na unikátní interaktivní výstavu Orbis Pictus Play na zlínském zámku. „Expozici mohou navštívit s 30procentní slevou, a to nejen v době konání festivalu, ale po předložení vstupenky z Garden Food Festivalu až do 31. října,“ uvádí Jarmila Záhorová, ředitelka společnosti Zlínský zámek.

Návštěvníky festivalu čeká také ohlédnutí do slavné baťovské historie, a to prostřednictvím pokrmů restaurace Tomášov, které jsou inspirovány baťovským vařením, ale zde se představí se ve zcela novém, moderním pojetí.

Festival se koná v sobotu 3. září od 10.00 do 19.00 hodin a v neděli 4. září od 10.00 do 18.00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám