Hlavní obsah

Na Západočeské univerzitě začalo fungovat Centrum logických her 

Novinky, Alena Lochmannová

Na Fakultě aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni zahájilo s novým semestrem plný provoz Centrum logických her, které je součástí studovny umístěné v suterénu fakultní budovy. V jeho prostorách bude také pravidelně probíhat šachový klub.

Foto: Západočeská univerzita

Na Fakultě aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni zahájilo s novým semestrem plný provoz Centrum logických her.

Článek

Centrum logických her bylo slavnostně představeno veřejnosti 1. července během oslav 25 let vzniku Fakulty aplikovaných věd ZČU jako jeden z jejích pěti symbolů. Nyní je již v plném provozu a je určeno všem studentům i zaměstnancům Západočeské univerzity v Plzni.

"Nově zpřístupněné prostory mohou využívat nejen ke studiu, ale také k rozvoji logického myšlení v rámci svých volnočasových aktivit," uvedl Pavel Baroch, proděkan fakulty pro rozvoj a vnější vztahy.

Součástí činnosti Centra logických her je také šachový klub. Milovníkům královské hry bude studovna pravidelně vyhrazena každé úterý od 16 do 20 hodin. Zahrát si mohou přijít začátečníci i pokročilí.

V centru je k dispozici přibližně čtyřicet logických a deskových her a osm šachových setů, které si lze zapůjčit a zahrát v prostorách studovny. Příležitost mají i ti, kteří si budou chtít vyzkoušet nové hry. "Pravidelně každé pondělí od 15 do 17 hodin zde budou přítomni dva studenti, kteří případným zájemcům jednotlivé hry předvedou a vysvětlí pravidla," dodal Pavel Baroch. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám