Hlavní obsah

Na zámku v Mníšku potkáte marnivou princeznu

Novinky, Marie Charvátová

V sobotu 28. září se na zámku v Mníšku pod Brdy připravuje po celý den program pro rodiny s dětmi. Ještě v 16:30 můžete na prohlídce potkat marnivou princeznu.

Článek

V sobotu 28. září mohou rodiny s dětmi vybírat z bohatého programu prohlídek. Dopoledne uvidí prohlídku S královnou Elsou a Olafem, po poledni z Pohádky do pohádky. Později pak je přivítá místní princezna.

Na té první prohlídce je bude komnatami zámku provázet pohádková ledová královna Elsa. Prozradí dětem, jak dlouho už Mníšek navštěvuje a že když s sebou přiveze také Olafa, vždycky se jí někam zatoulá. Pomohou jí ho děti najít?

Při druhé prohlídce budou děti v přízemní místnosti na nádvoří zámku cestovat z pohádky do pohádky. Uvidí tříhlavého draka, spoustu princezen, vlka od Červené karkulky nebo Sněhurku s otráveným jablkem.

V 16:30 hodin je místní marnivá princezna provede slavnostními sály a jídelnami a ukáže jim, kde se večer chystá ples. Princezna má ovšem mnoho šatů a nemůže se rozhodnout, které z nich si na ples oblékne. Pomohou jí děti vybrat ty nejhezčí z těch, které během prohlídky uvidí?

Po celý den bude pro děti otevřeno také tajemné Kouzelné sklepení. Seznámí se tu s čarodějnicí, která létá na koštěti, s vodníkem, co sbírá perly ze dna zámeckého rybníka, vysvobozenou princeznou, spícím panem králem nebo vílou podzimu, která právě vládne.

Návštěvu zámku lze doplnit malováním ve výtvarném ateliéru, odkud si děti mohou odnést sádrové autíčko, panenku, kvítky nebo zvířátka. Na dětské prohlídky je nutná rezervace.

Reklama

Výběr článků

Načítám