Hlavní obsah

Na zámku v Mikulově houkají vlaky

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Mezinárodní den dětí otevřelo Regionální muzeum v Mikulově novou výstavu s názvem Vláčky pro malé a velké, která nahlíží do světa jedné z nejoblíbenějších hraček dětí, jejich tatínků i dědečků.

Foto: Martin Tesařík
Článek

Lokomotivy, nákladní vagónky i ty pro přepravu osob, modely moderních a historických vlaků zaplnily celou jednu místnost. Nechybí ani miniaturní krajina, nádraží obcí Majdalenka, Janovice nebo Dubice či malí cestující. Čekají na papírový, dřevěný nebo plastový vlak.

K vidění jsou i hračky z Lega a stavebnice Merkur. Pozornost na sebe strhává modelová železnice řízená počítačem, po které zároveň projíždí čtyři soupravy. Exponáty zapůjčilo několik firem i soukromí sběratelé.

„Výstavu doprovodí prodej pohlednic, leporel, pexes, omalovánek a vystřihovánek s železniční tematikou, ke koupi budou též modely vláčků od různých firem i jejich doplňky,“ doplnila Jana Frantelová z Regionálního muzea v Mikulově.

Výstava, na kterou zve figurína v železničářské uniformě, potrvá do 31. října. Otevřena je denně kromě pondělí, v červnu a září od 9 do 17, o prázdninách od  9 do 18 hodin, v  říjnu pak od 9 do 16 hodin. Vstupné činí 20 korun, snížené je poloviční.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám