Hlavní obsah

Na zámku Mníšku pod Brdy se odehraje muzikál Noc Na Karlštejně

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 4. a 5. srpna navštivte na nádvoří zámku v Mníšku pod Brdy výpravné muzikálové a divadelní představení Noc na Karlštejně. Od 20 hodin uvidíte známé herce a uslyšíte slavné a oblíbené melodie, které nám připomenou časy Otce vlasti Karla IV.

Foto: Anna Čelouchová

Císař vjíždí do nádvoří.

Článek

V pátek a sobotu 4. a 5. srpna se nádvoří v Mníšku pod Brdy obklopené čtyřkřídlým barokním zámkem promění na gotické hradby královského hradu Karlštejna. I na Mníšku můžete zažít Noc na Karlštejně, i sem přijede na svém koni král a císař Karel IV.

Rád by si odpočinul po namáhavé cestě. Nikdo ho nebude rušit. Ani žádné ženy. Vždyť sem nesmějí. Nebo je to jinak?

Karel IV. prý zakázal do svého hradu vstup všem ženám. Nechce být vyrušován, aby se mohl v klidu věnovat mužským záležitostem. Těmi byly zcela určitě meditace a přemýšlení o panovnických otázkách. Zákaz se ovšem nelíbil jeho čtvrté ženě Alžbětě, ani Aleně, snoubence císařského šenka Peška. Rozhodly se ho porušit.

Jak to všechno dopadlo asi vědí všichni, přesto si ale stále rádi poslechneme nebo i zapějeme známé písně, mezi které patří Asi do věží, Hola hoj nebo Lásko má, já stůňu.

Těšit se navíc můžeme na známé tváře. Jako císař se představí Václav Vydra, jako král cyperský Petr Jančařík, dále uvidíme Michaelu Noskovou, Ondřeje Bábora nebo Jana Matěje Raka. Vstupenky jsou již v prodeji.

Reklama

Výběr článků

Načítám