Hlavní obsah

Na zámku Loučeň oslaví příchod nového roku jako první v Česku

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silvestrovský program s Bílou paní inspirovaný exotickými dálkami vypukne na zámku Loučeň ve 12.45 hodin našeho času. Návštěvníci zavítají na tichomořské souostroví Kiribati, uvidí nejchladnější obydlené místo na Zemi v Rusku a zúčastní se i nejkrásnějších oslav v (ne)dalekém australském Brisbane.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Na celém světě se nese Silvestr v duchu oslav, jejich specifika se však různí podle jednotlivých zemí. Na zámku Loučeň nahlédnete hned do několika zemí a jejich silvestrovských a novoročních tradic a zvyků.

Příchod Nového roku na Loučeni oslavíte již popáté. Zámecká oslava Silvestra i tentokrát začíná před jednou hodinou odpolední. I tentokrát navštívíte tři na hony vzdálené země z celého světa. A ani tentokrát nebude chybět Bílá paní s novoročními přípitky.

V koprodukci s Divadlem Dobrovice pro vás na zámku připravili nevšední zážitek - silvestrovský program inspirovaný exotickými dálkami vypukne ve 12.45 hodin tuzemského času. 

Všichni návštěvníci se sejdou s Bílou paní u velké mapy světa, aby tam vyhledali Kiribati, tichomořské souostroví od České republiky vzdálené 17 000 km, které je místem, kde se narodí nový rok 2015. Krátce před 13. hodinou tedy začnou zámecké hodiny odbíjet poslední minuty před příchodem vůbec první silvestrovské půlnoci na Zemi a Bílá Paní loučeňská pronese první slavnostní přípitek.

Ve 14 hodin se jako mávnutím proutku přenesete do chladných oblastí severního Ruska do Jakutska. Ojmjakon, nejchladnější obydlené místo na Zemi, vám poskytne na silvestrovskou oslavu zcela odlišný pohled. 

O hodinu později už budou všichni účastníci vtaženi do děje posledními a celosvětově nejkrásnějšími oslavami v (ne)dalekém australském Brisbane do státu Queensland. A protože oslava Nového roku bez zlatavých bublinek by byla vskutku nepřípustná, auta nechte raději doma.

Kromě toho se můžete těšit na spoustu soutěží pro děti, diskotéku a facepainting, pro které se najde dostatek času mezi uvedenými představeními. Chybět nebude ani tradiční píseň na rozloučenou se zámkem Loučeň a v neposlední řadě si můžete užít poslední prohlídky vánočně vyzdobenými interiéry zámku v roce 2014.

Reklama

Výběr článků

Načítám