Hlavní obsah

Na zámku Loučeň oslaví Den dětí loupežnickou pohádkou

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Den dětí, tedy v sobotu 1. června, přichází zámek Loučeň s pohádkou Jak se stal Lotrando loupežníkem a dárkem pro všechny malé diváky. V případě deště se bude hrát v zámecké oranžérii.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Filmová pohádka Lotrando a Zubejda režiséra Karla Smyczka a scenáristy Zdeňka Svěráka (1997) baví dodnes malé i velké. Její děj je založen na motivu pocházejícího ze dvou pohádek z knihy Devatero pohádek Karla Čapka, a to Druhá loupežnická pohádka a Velká pohádka doktorská.

Kdo by neznal filmovou pohádku o loupežníkovi Lotrandovi a krásné princezně se jménem Zubejda? Příběh loupežníka z Broumovska ožije v sobotu 1. června, tedy na Den dětí, od 14.30 hodin v zámeckém amfiteátru.

„Náš pohádkový příběh se soustředí na dobu těsně po smrti hrozivého loupežníka Lotranda, kterému jeho stejnojmenný syn nad smrtelnou postelí slíbil, že bude dál pokračovat v jeho řemesle. Jenže je to slušňák a tohle nekalé povolání se mu příčí. Pohádka bude o tom, čemu dát přednost – jestli přání rodičů, nebo vlastním snům a čistému svědomí,“ uvedl manažer zámku Loučeň Jiří Senohrábek.

Reklama

Výběr článků

Načítám