Hlavní obsah

Na zakázanou chůzi po trati si vyšlápli policisté z Čáslavi

Novinky, Vratislav Konečný

V prostorách železnice vyhasne zbytečně každý rok několik lidských životů při srážce s vlakem, v místech, kde se nesmí koleje přecházet. Tímto jednáním lidé hazardují se svým životem. Policisté z Čáslavi uskutečnili bezpečnostně-preventivní akci na vlakovém nádraží pod názvem Železnice.

Foto: PČR

Z akce na čáslavském nádraží, krom toho policisté chytili před budovou dva řidiče pod vlivem alkoholu

Článek

Dvě desítky policistů a strážníků od časných ranních hodin 20. února prováděli kontrolu dodržování zákona č. 266/1994 Sb., o drahách. Zaměřili se zejména na nedovolené přecházení a zkracování si cesty přes železniční dráhu a nerespektování pokynů provozovatele dráhy. Zabývali se také kontrolou dodržování zákazu kouření na krytém nástupišti.

„Současně s bezpečnostním opatřením probíhala i dopravně bezpečnostní akce, která se zaměřila mimo jiné na kontrolu dodržování právních předpisů před železničními přejezdy. Z důvodu utajení byli policisté oblečeni v civilním oděvu a na rukávech měli pásky s nápisem policie. Za nedovolené přecházení a zkracování si cesty přes koleje bylo uloženo 75 blokových pokut v celkové výši 8300 Kč,” sdělila mluvčí Policie ČR v Kutné Hoře Vendulka Marečková.

Policisté provedli také kontroly osob nacházejících se ve dvou místních ubytovnách a podařilo se jim vypátrat jednu hledanou osobu.

Železničáři nenadýchali

Kontrolám se nevyhnuli ani zaměstnanci Českých drah. Byli podrobeni dechovým zkouškám na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem.

Policisté udělovali přestupcům pouze symbolickou pokutu ve výši 100 Kč. Akce se budou v průběhu celého roku nárazově opakovat a k neukázněným občanům policisté už tolik shovívaví nebudou. Na místě jim totiž mohou udělit pokutu až do výše jeden tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám