Hlavní obsah

Na zahájení zimní olympiády vychází biografie biatlonisty Martina Fourcada

Novinky, Vratislav Konečný

V pátek zahajují zimní olympijské hry v Jižní Koreji. Velká pozornost bude upřena i na biatlon, kde se od našich sportovců, bohužel bez Gabriely Koukalové, očekává možné překvapení. Poběží i fenomén Martin Fourcade, jehož biografie vychází ve stejný den jako je zahájení her.

Foto: Jota Brno
Článek

Život na sněhu

Martin Fourcade je ve svých 29 letech světovou biatlonovou legendou a jedním z největších francouzských šampionů. Držitel největšího počtu medailí ze zimních olympijských her mezi francouzskými sportovci, rekordman v počtu vítězství v celkovém hodnocení Světového poháru i vítězství během jedné sezóny…

V knize se ohlíží za svou fascinující životní dráhou. Vzpomíná na dětství strávené v Pyrenejích, na Alpy, kam následoval svého staršího bratra, a na pohoří Jura, kde sám čelil svému osudu a otevřel se sobě i ostatním; nevynechává ani adrenalin Olympijských her ve Vancouveru a triumf v Soči.

Popisuje vnitřní pohnutky, které ho přiměly překonat jeho limity, odhaluje svou zranitelnost, zároveň i neuvěřitelnou sílu jeho charakteru. Mluví o svém životě, o sportu i o setkání s těmi největšími světovými sportovci.

Martin Fourcade - Můj sen o zlatě a sněhu je jedinečné a autentické svědectví úžasného člověka a výjimečného sportovce.

S předmluvou Gabriely Koukalové vydává Jota Brno.

Reklama

Výběr článků

Načítám