Hlavní obsah

Na výstavu ovoce, zeleniny, včelích produktů a květin zvou Zdounky

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahrádkářský spolek ve Zdounkách pořádá 1. října v kulturním domě Zdounky výstavu ovoce a zeleniny, včelích produktů a poprvé také soutěžní výstavu květin, zejména však jiřin, které byly v minulosti považovány za květy symbolizující boha Slunce, a Aztékové je pěstovali dávno před objevením Ameriky.

Foto: Zdounky (archiv)

Na výstavu ovoce, zeleniny, včelích produktů a květin zvou Zdounky.

Článek

Ke spolupráci na organizaci výstavy ve Zdounkách se nadšeně připojily Český svaz včelařů i děti ze základní školy, školky i družiny. Opět se představí i Svaz ochránců přírody a svými výpěstky se pochlubí také pěstitelé vyšlechtěných jiřin ze zahrádkářského svazu v Kojetíně.

Ochránci přírody budou prezentovat svou činnost na informačních panelech. Děti doplní výstavu svými výrobky, obrázky i plakáty a k jejich výtvarným pracím se přidá Zdeňka Stratilová, jejíž obrázky dobře znají nejen ve Zdounkách. Oko návštěvníků potěší i keramika a mnoho jiných dekorací či zajímavých detailů, s jejichž instalací ráda pomohla Hanka Palečková.

Z vystavených květin budou oceněny tři nejlepší. Vítěze určí sami návštěvníci, kteří si po zhlédnutí výstavy na lístečcích označí svého favorita a tipy vhodí do jablíčkové mísy. Výsledek ankety pak bude zveřejněn na nástěnce v prostorách expozice a později také ve Zdouneckém zpravodaji.

Reklama

Výběr článků

Načítám