Hlavní obsah

Na veltruském zámku přivítají jaro

Novinky, Barbora Frindová

Na sobotu 13. dubna je pro návštěvníky veltruského zámku přichystán pestrý program, který v odpoledních hodinách vyvrcholí vynesením Morany. Po celý den budou na zájemce čekat tvořivé dílny s jarní a velikonoční tematikou.

Foto: Barbora Frindová

"Jaro na zámku" 2018

Článek

Přivítejte jaro na zámku Veltrusy stejně, jako to dělali naši předkové vynesením Morany – právě tento starý zvyk si připomeneme v sobotu 13. dubna a symbolicky tak zakončíme se zimou. Můžete se připojit k průvodu a společně s ním slavnostně vhodit Moranu do potoka.

Chybět nebudou ani klasické velikonoční obyčeje jako malování vajec nebo pletení pomlázky. Najdete zde ale i řadu tvořivých dílniček. Tržiště zpestří přítomnost zvířátek – kachny a králíci, od kterých své děti možná neodtrhnete.

Pohodovou atmosféru pak jistě navodí i pěvecké vystoupení souboru Sedmihlásek či taneční vystoupení ASPV Veltrusy. Pro děti si ochotníci z Nelahozevsi připravili pohádku Sněhurka a sedm trpaslíků.

Otevřené budou i zámecké prohlídky Aristokracie: začátek konce či Generál Laudon jede skrz Veltrusy. Navštívit můžete také výstavu Míry, Váhy, závaží na zámku Vám ukáží v zámecké pokladně nebo výstavu Chotkové s hraběcí korunou v zámeckém infocentru.

Vstupné: snížené 30 Kč / dospělý 50 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám