Hlavní obsah

Na území plzeňského centrálního obvodu jsou umístěny nové měřiče rychlosti

Novinky, Miroslav Knotek

Na řidiče čekají na silnicích mnohá místa, která svojí přehledností svádějí k přišlápnutí plynového pedálu. Právě zde by ale měli z hlediska bezpečnosti spíše ubrat.

Foto: Miroslav Knotek

Ulice Edvarda Beneše, směr Radobyčice

Článek

K tomu právě slouží i digitální ukazatele rychlosti, které upozorňují řidiče na dodržování předepsané rychlosti, a tím pádem i bezpečné jízdy.  

Pro lepší zajištění bezpečnosti na frekventovaných místech plzeňského centrálního obvodu bylo umístěno celkem pět solárních měřičů rychlosti.

„Měřiče byly nainstalovány v ul. Edvarda Beneše naproti vjezdu do firmy BRUSH SEM směrem na Radobyčice, v Křimické ulici při vjezdu do Křimic, v ulici Litická při příjezdu od Litic, v ulici K Černicím při příjezdu od Černic a v ulici Domažlická při výjezdu na Sulkov, a to kvůli blízkosti cyklostezky,” informoval Radoslav Škarda, I. místostarosta MO Plzeň 3.  

Nově instalované měřiče rychlosti jsou pouze informativní a mají preventivní charakter. „Doufáme, že měřiče rychlosti přispějí ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu v těchto částích našeho obvodu,” dodal Radoslav Škarda.    

Reklama

Výběr článků

Načítám