Článek
Během třídenního Trnkobraní budou moci návštěvníci nejen ochutnávat slivovici z produkce spolupořádající likérky Rudolf Jelínek, ale také si pochutnají na švestkových pokrmech.
V krytém stanu bude zřízen švestkový koloniál, v němž švestkové speciality nabídnou kuchaři z turistického resortu Valachy z Velkých Karlovic. „Přizvali nás, abychom se postarali o nabídku jídel, což považujeme za vyznamenání pro naši kuchyni a zároveň velkou výzvu,“ pozval návštěvníky ředitel resortu Tomáš Blabla.
Jídla budou připravena na míru speciálně pro tuto příležitost. Kuchaři nabídnou švestky v různých formách - například vepřový špíz prokládaný švestkami, kuřecí prso marinované v šalvěji a slivovici nebo plněné sušenými švestkami. Samozřejmě nebude chybět trnková omáčka, trnkový frgál a švestkové knedlíky s povidlovou omáčkou.
Švestkový koloniál bude otevřen po celou dobu Trnkobraní, tedy od pátku 19. do neděle 21. srpna. www.trnkobrani.cz, www.valachy.cz