Hlavní obsah

Na Trnkobraní se budou ochutnávat švestková jídla

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnost Trnkobraní, která se koná od 19. do 21. srpna ve Vizovicích na Zlínsku, bude tradičně nejen svátkem hudby, ale i oslavou chutí valašské švestky.

Foto: archiv Valachy

Ve Švestkovém koloniálu nebudou chybět ani švestkové knedlíky. V jejich pojídání se na Trnkobraní tradičně soutěží.

Článek

Během třídenního Trnkobraní budou moci návštěvníci nejen ochutnávat slivovici z produkce spolupořádající likérky Rudolf Jelínek, ale také si pochutnají na švestkových pokrmech.

V krytém stanu bude zřízen švestkový koloniál, v němž švestkové speciality nabídnou kuchaři z turistického resortu Valachy z Velkých Karlovic. „Přizvali nás, abychom se postarali o nabídku jídel, což považujeme za vyznamenání pro naši kuchyni a zároveň velkou výzvu,“ pozval návštěvníky ředitel resortu Tomáš Blabla.

Jídla budou připravena na míru speciálně pro tuto příležitost. Kuchaři nabídnou švestky v různých formách - například vepřový špíz prokládaný švestkami, kuřecí prso marinované v šalvěji a slivovici nebo plněné sušenými švestkami. Samozřejmě nebude chybět trnková omáčka, trnkový frgál a švestkové knedlíky s povidlovou omáčkou.

Švestkový koloniál bude otevřen po celou dobu Trnkobraní, tedy od pátku 19. do neděle 21. srpna. www.trnkobrani.cz, www.valachy.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám