Hlavní obsah

Na světovém poháru v olympijském karate Česko medaili nezískalo

Novinky, Miloš Škoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jediní čeští závodníci na Harasuto World Cup v olympijském karate WKF byli z ostravského klubu ATTFIS. Nepodařilo se dovézt medaili, ale karatisté z Ostravy vědí, že se jednalo o jeden z nejtěžších startů v roce. Ani v minulém roce do Ostravy i ČR neputoval ani jeden cenný kov.

Foto: Miloš Škoda

Foto českých závodníků s hlavním pořadatelem turnaje

Článek

Turnaj se konal v sobotu a neděli 8. a 9. dubna v polské Lodži a přihlášeno bylo 754 závodníků (1115 startů) ze 77 klubů, 13 zemí světa - Polsko, Bělorusko, ČR, Slovensko, Rusko, Ukrajina, Slovinsko, Skotsko, Dánsko, Írán, Lotyšsko, Maroko a Jihoafrická republika. 

Dvakrát remíza a dvakrát konec na turnaji

Šimon Prudil a Vojtěch Válek bojovali v kategorii kumite U12 +40 kg proti favorizovaným závodníkům z Ukrajiny a bohužel se jim nepodařilo skórovat, ale ani neztratit jediný bod. Oba dva pak remizovali 0:0, Prudil podlehl na rozhodnutí rozhodčích 5:0 a Válek 4:1.

Nejblíže postupu do boje o repasáž a bronzovou medaili měl Vojtěch Válek, jeho soupeř se dostal až do semifinále, kde ovšem podlehl a tím cesta Válka skončila. Ukrajinec byl nakonec bronzový. „Musím uznat, že skóre 0:0 je proti závodníkům z Ukrajiny výsledek. Budeme muset podle videa rozebrat jednotlivé situace, aby příště závodníci skórovali a neprohráli na remízu,” uvedl manažer týmu Jakub Škoda.

V kata týmu (Šedivý - Válek - Prudil) pak podlehli Ukrajině v prvním kole 0:5, která následně podlehla v dalším kole 2:3 Lotyšsku, a když se Ukrajinci nedostali výš, skončily českému celku naděje na boj o bronzové medaile. Ukrajinci pak stáli na nejnižším stupni pódia s bronzovými medailemi.  

„Bylo v zájmu klubu a jednotlivých závodníků startovat na tomto těžkém mezinárodním turnaji, jsem na naše závodníky hrdý, i když se nepodařilo dovézt medaile, vidím start našeho klubu na tomto turnaji pozitivně,” prohlásil předseda klubu a hlavní trenér Miloš Škoda.

Nejúspěšnějším klubem na turnaji se stal klub z Ukrajiny - SEN-BIN KYJEV s 26 medailemi (10-6-10), druhý byl KARATE CLUB EDELVEIS z Běloruska s 22 medailemi (10-6-6) a třetici uzavíral polský celek, domácí HARASUTO KARATE KLUB LODZ s 18 medailemi (7-5-6). Medailová umístění vybojovalo celkem 7 zemí - Polsko, Skotsko, Ukrajina, Bělorusko, Slovensko, Lotyšsko a Rusko.

Reklama

Výběr článků

Načítám