Hlavní obsah

Na světě jsou nové Báje a pověsti Stříbrska, autorem je Zdeněk Eyer

Novinky, Martina Sihelská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hornickém skanzenu ve Stříbře mají kromě minerálů a upomínkových předmětů i novou knihu bájí.

Foto: Ladislav Jiránek

Křest knihy. Úplně vpravo stojí autor Zdeněk Eyer.

Článek

Zdeněk Eyer ze Stříbra pokřtil se svými přáteli už druhou knihu pověstí o Stříbře. Ta se jmenuje Báje a pověsti Stříbrska a zájemci si ji budou moci zakoupit v tamním hornickém skanzenu.

Křest knihy proběhl 10. prosince ve stříbrském muzeu a kromě kamarádů z hornického cechu se jej zúčastnil starosta města Stříbra Bohuslav Červený, senátor Miroslav Nenutil, delegace z krajského úřadu a další hosté. Členové hornického spolku využili slavnostní chvíle také k ocenění svých přátel, přičemž i autor knihy dostal vyznamenání.

"Kamarádi mi udělali velkou radost. Jsem rád, že kniha vyšla, neboť její příprava nebyla jednoduchá a doprovázely ji i nečekané komplikace. Věřím, že se bude líbit nejen dětem, ale také dospělým, a že šestadvacet povídek ze Stříbrska všem zpříjemní dlouhé zimní večery," uvedl Zdeněk Eyer.

Knihu doplňují také ilustrační fotografie, které připravila vnučka Klára Eyerová. Horníci jsou na svého kamaráda pyšní. "Troufám si říci, že křest se vydařil a autor může být plně spokojen s velkou účastí. Všem rozdal knihy na památku a osobně je podepsal. Jsem rád, že naše město je teď díky podobným publikacím prezentováno, neboť Stříbro patří mezi naše nejstarší města a jeho historii je dobré připomínat," uvedl místopředseda hornicko-historického spolku ve Stříbře Karel Neuberger, který zároveň spolu s autorem všem čtenářům přeje krásné vánoční svátky a pevné vykročení do dalšího roku. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám