Hlavní obsah

Na Střeleckém ostrově se chystá setkání pražských rockových kapel

Novinky, Tomáš Kopečný

Ve čtvrtek 13. července se na pražském Střeleckém ostrově zabydlí rockové rádio RockZone se svým našlapaným line-upem. Na jednom pódiu se vystřídají kapely The.Switch, Ovoce a Doctor P.P., Monna, Lety Mimo a Dilated. Koncerty odstartují v 17 hodin.

Foto: RockZone
Článek

První ročník koncertu, který nabídne zajímavou směsici rockové hudby, pořádá Malostranská beseda ve spolupráci s rádiem Rock Zone. Letos se fanoušci mohou těšit na šest vybraných kapel. 

Zahrají experimentátoři s emocemi The.Switch, pop-punkové Ovoce nebo Doctor P.P., která představí svůj nový hit Bicáky. Sestavu pak doplní svými akustickými sety Monna, Lety Mimo a Dilated.

The.Switch je jedna z nejoriginálnějších a nejvíce ceněných českých crossover skupin s českými texty a tradicí od roku 1996. The.Switch za dobu své existence získali mnohá ocenění, vystoupili jako headliner festivalů nebo jako support velkých zahraničních hvězd KoRn, Disturbed, Anthrax, Skindred a dalších. Natočili 3 úspěšná alba a několik EP a nadchli zástupy příznivců i kritiků.

Kapela Ovoce (ex-zakázanÝ, ex-ukradenÝ) je na scéně již přes 12 let, odehrála více než 800 koncertů, hrála na všech velkých festivalech v ČR, má desetitisíce fanoušků nejen v ČR, natočila 6 studiových alb. Její klipy rotují v českých hudebních televizích.

Doctor P.P. je česká rocková skupina, aktivní od poloviny devadesátých let dodnes. Skupinou prošla celá řada hudebníků, mezi které patří například Petr Henych, František Sahula nebo Michal Šerák. Skupinu vede Petr Pečený. Se skupinou spolupracuje také Lou Fanánek Hagen. 

Monna je divoká, vášnivá a tajemná. Rock-soulové seskupení přináší na českou scénu čerstvou hudbu se zahraničním rozhledem. Za svou poměrně krátkou existenci stihla kapela vydat čtyři singly a odehrát koncerty po českých klubech i na festivalech Rock For People nebo Basinfirefest. Natočila dva klipy. 

Lety Mimo si od začátku své kariéry hrají s hudebními styly. Kapela vznikla v roce 1992 v Turnově, za tu dobu vydala celkem 10 alb, to poslední vyšlo v roce 2015 a nese název Válka světů. Kapela se zase navrací více ke kytarám, na rozdíl od minulého EP Playback, které bylo pod taktovkou Tuzexe více elektronické.

Kapela Dilated vznikla na přelomu roku 2008/2009 a hraje převážně hardrockovou muziku s nádechem crossoveru, grunge a dalších stylů. Významné období pro ni byl březen 2011, kdy vydala své debutové album, které následně představila na mnoha významných klubových i festivalových prknech s kapelami, které jsou špičkou české rockové scény. Nyní pracuje na novém materiálu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám