Hlavní obsah

Na pulty knihkupectví se dostala kniha plzeňského cestovatele

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová kniha plzeňského cestovatele Petra Nazarova, člena Českého klubu cestovatelů, kterou v průběhu měsíce května vydalo nakladatelství Nová Forma, se již během prvních měsíců, po které byla uvedena na trh, setkala s nebývalým ohlasem.

Foto: Alena Oudová

Autor knihy Petr Nazarov uspořádal po křestu i malou autogramiádu.

Článek

Titul pod názvem Jižní Amerika – Z Buenos Aires na Machu Picchu nabízí čtenáři poutavé vyprávění z čtyřměsíční dobrodružné cesty, kterou autor podnikl a při níž překročil hranice celkem šesti jihoamerických států.

Titul není koncipován jako populárně-naučná publikace, spíše než to poskytuje čtenáři autentické cestovatelské zážitky z dobrodružné cesty běžnému člověku poměrně vzdálenou krajinou se zcela rozdílnými životními podmínkami.

Autor popisuje nejen rozmanitost a krásu nespoutané jihoamerické přírody a unikátnost míst, která navštívil, ale také upozorňuje na odvrácenou tvář jihoamerického života – na nesmírnou a mnohdy skutečně extrémní chudobu a neutěšené životní podmínky. Kniha je určena všem dobrodruhům, cestovatelům, nadšencům i široké veřejnosti.

„Moje kniha je pro mě rozhodně něco nového, je pro mě reflexí na mnoho let mého cestování a také to je součást mého osobního životního příběhu. Chvíli mi sice trvalo, než jsem se definitivně rozhodl poslat své zážitky do světa, ale když moje srdce přemohlo mojí váhající mysl, šlo už poté vše samo,“ říká autor ke své prvotině.

Křest knihy proběhl v červnu v plzeňském knihkupectví Štěstíčko. Byl spojen s krátkou přednáškou a promítáním fotografií z jihoamerické cesty. Nyní se Petr Nazarov chystá na turné přednášek o Jižní Americe a Havajských ostrovech, které mimo jiné také navštívil, po západních Čechách.

Reklama

Výběr článků

Načítám