Hlavní obsah

Na pražské náplavce dozraje vinná réva

Novinky, Pavel Drapal

Přelom září a října je ve znamení dozrávání vinných hroznů, pojďme je společně ochutnat jak ve zkvašené formě burčáku, tak v té finální - v lahvích od našich malo-vinařů nejen z jižní Moravy. Degustuje se ve festivalovém skle za tónů živé hudby.

Foto: Pavel Drapal
Článek

Na nultém ročníku vinobraní na pražské náplavce budou mít návštěvníci možnost nahlédnout pod "korek" více než 20 vinařství. Většinu stánků reprezentují vinaři z jižní Moravy, kteří se vyznačují malou produkcí, za to velkou kvalitou. Například vinařství Trávník ročně vyrobí pouze 15 tisíc lahví. Práce je zde koníčkem. Ale na své si přijdou i milovníci ryze českých vín, silnou vinařskou oblast bude reprezentovat město Mělník. 

Mimo moravských vín, zde můžete ochutnat vína například z Itálie, JAR, či Chorvatska, a na své si přijdou i milovníci portského. K vínu nesmí chybět bohaté občerstvení jako speciality na grilu, spousty druhů sýrů a salámů. 

Na festivalu Víno na náplavce můžete na vlastní oči sledovat přípravu toskánských specialit od chlapa za plotnou - Martina Polačka z TV mňam. Pro návštěvníky bude upečeno i sele. Dále je připraven bohatý hudební program, kdy koncertní molo bude umístěné stylově na řece. 

Zkrátka ideální příležitost užít si se sklenkou dobrého vína babí léto. Festival se koná v sobotu 30. září, mezi železničním mostem a Vyšehradskou skálou. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám