Hlavní obsah

Na Praze 1 přivítají příští neděli jaro

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 2. dubna propukne v parku Kampa, Tyršově domě a Michnově paláci festival Ahoy jaro! Jarní veselí spojené s divadelním průvodem pořádá radní pro kulturu a sport Filip Kračman z MČ Praha 1. Vstup na rodinné odpoledne plné velikonočních tradic a výtvarných workshopů je zdarma.

Foto: Praha1
Článek

Návštěvníci se mohou od 14:30 do 17:30 zapojit do dění, jehož stěžejní část tvoří divadelní průvod pod taktovkou Adama Halaše, šéfa Nonverbálního divadla HAMU.

„Naším záměrem je představit lidem české velikonoční zvyky a tradice v průběhu divadelního průvodu s klauny a kejklíři,“ říká radní pro kulturu a sport Mgr. Filip Kračman. Divadelní průvod vyrazí v průběhu odpoledne hned dvakrát a povede z nádvoří Tyršova domu do parku Kampa.

Celý program je zaměřený na široké publikum a počítá i se zahraničními návštěvníky. Na území městské části Praha 1 žije totiž mnoho cizinců, kteří si na festivalu také přijdou na své.

V pestrém programu se představí například:

Divadlo Evy Hruškové a Jana Přeučila

Magické bubliny Václava Strassera

Kejklíři a klauni

Obří vejce konceptuální umělkyně Dariny Alster

Taneční show LatinArte

České i zahraniční jarní delikatesy ze Srí Lanky, Gruzie, Vietnamu, Ruska, Španělska, Mexika…    

Vzácnými hosty nedělní akce budou i herci Vladimír Polívka a David Prachař. Pro rodiny s dětmi jsou připraveny kreativní výtvarné dílny s velikonoční a jarní tématikou, ukázka pletení pomlázek, barvení kraslic, malování na obličej, skákací hrad, ukázka jízdní policie a policejní vůz. Přijedou také dobrovolní hasiči se zábavným programem.

Další informace: www.facebook.com/praha1cz/ a www.praha1.cz 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám