Hlavní obsah

Na požár v domě upozornil obyvatele pes

Novinky, Leona Roháčková

Tři jednotky hasičů likvidovaly ve středu 19. října časně ráno požár rodinného domu v Okříškách na Třebíčsku. Při požáru utrpěly zranění dvě osoby. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Příčina požáru se nadále vyšetřuje.

Foto: HZS Vysočina
Článek

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ve 4 hodiny ráno. K zásahu vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Okříšek a Přibyslavic.

"Požár vznikl v  technické místnosti v suterénu rodinného domu v době, kdy ve vedlejší místnosti spala starší imobilní žena. Muže spícího v prvním patře na požár upozornil štěkáním pes," uvedla tisková mluvčí HZS Vysočina Petra Musilová.

Muž se snažil po schodišti dostat do suterénu, což se mu ale kvůli silnému zakouření vnitřních prostor domu nepodařilo. Vylezl proto oknem a zalarmoval syna, který bydlí ve vedlejším domě. Společně pak ženu z hořícího suterénu vynesli oknem.

"Žena se při požáru nadýchala zplodin a byla převezena k dalšímu ošetření do nemocnice. Starší muž si při záchraně pořezal nohu a i on skončil v péči zdravotníků," dodala mluvčí.

Hasiči, kterým trvala úplná likvidace požáru hodinu a půl, uchránili hodnoty ve výši třech milionů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám