Hlavní obsah

Na ostravské zastávce tramvají Elektra již stojí nový přístřešek pro cestující

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od února do konce března se letos budoval na ostravské zastávce tramvají Elektra nový přístřešek, který téměř po roce zlepší komfort cestujících městskou hromadnou dopravou.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 4.4.2018 Nový přístřešek na zastávce tramvají Elektra. Prostor před vybudováním nového přístřešku.

Článek

Přístřešek na zastávce Elektra v Moravské Ostravě-Přívozu byl zhotoven společností Strabag, a.s. v rámci rekonstrukce II. etapy Nádražní ulice. V prostoru Umělecké ulice, kde přístřešek stojí, byl v roce 2017 zrekonstruován přívod plynu. Až po konci této akce přišel na řadu přístřešek.

Stavbu financovalo statutární město Ostrava. Náklady na stavbu byly 845 106 korun včetně DPH. Přístřešek stojí na konci Umělecké ulice. Sousedí s Kavárnou Elektra, Poštou Ostrava 39 a Ostravským informačním servisem. Na Jurečkově ulici sídlí Dům umění, který je součástí Galerie výtvarného umění Ostrava.

Zastávkou projíždí tramvaje č. 1, 2 , 6, 8, 11, 14 ze směru od hlavního nádraží Ostrava. Ze zastávky je kousek k radnici městského obvodu Moravská Ostrava-Přívoz na náměstí Edvarda Beneše, k Divadlu Antonína Dvořáka, Knihcentru.cz Ostrava. Poblíž je zastávka tramvají a autobusů Karolina, která bezprostředně sousedí s obchodním centrem Forum Nová Karolina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám