Hlavní obsah

Na oddělení ARO Nemocnice Valašské Meziříčí léčí novým fibroskopem

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anesteziologicko-resuscitační oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí získalo nový tracheální intubační fibroskop. Hlavním přínosem nového vybavení je možnost uskutečnit výkony, které bylo dosud možno provést pouze na operačním sále, i na samotném oddělení.

Foto: Michal Václav

Nový fibroskop v akci.

Článek

Investice do novinky vyšla nemocnici na téměř čtvrt miliónu korun. 

Tracheální intubační fibroskop, jak se přístroj odborně nazývá, se používá společně se sací pumpou i ostatním přídatným zařízením k očištění dýchacích cest, ke sledování přístupových cest do dýchacího traktu, k intubaci a léčbě. Novým vybavením lze provádět jak urgentní výkony, tak i plánované výkony přímo na oddělení.

„Velkým přínosem je pro nás nový fibroskop tím, že můžeme tracheostomie, tedy zákroky, při kterých je průdušnice uměle vyústěna na povrch těla, provádět přímo na oddělení ARO. Dosud se tyto výkony prováděly jen na operačním sále. Novinka tedy znamená velké plus jak pro pacienty, tak i pro personál,“ vyzdvihuje přednosti intubačního fibroskopu vrchní sestra intenzivních oborů Pavlína Zapletalová.

Přístroj zkvalitní péči také u rizikových pacientů v intenzivní péči, protože zdravotníci jím mohou shlédnout dýchací cesty a provádět jak diagnostické, tak i terapeutické výkony, jako na příklad odběry vzorku, odsátí hlenu či krve.  

Reklama

Výběr článků

Načítám