Hlavní obsah

Na novém albu Sám sebou představuje Martin Maxa opět původní tvorbu

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celé letošní léto a řadu měsíců předtím strávil zpívající hitmaker Martin Maxa v nahrávacím studiu, aby mohlo vzniknout jeho nové řadové album. Jmenuje se Sám sebou a v obchodech s hudbou by se mělo objevit v polovině října.

Foto: Martin Konopáč

Zpívající hitmaker Martin Maxa přichází s novým albem.

Článek

Na otázku, jestli bude právě nové album v něčem jiné, než ta předcházející, Maxa řekl: „Album bude opět autorské, takže jak hudba, tak texty pocházejí z mé dílny. O jednotlivá aranžmá jsem se napůl podělil s Michalem Hudčekem, který se chopil hudební produkce. Spolupráce s ním se ukázala být velkým přínosem a albu, myslím, tento příliv mladé krve velmi prospěl. V nahrávacím studiu jsme strávili osm měsíců - a tahle dlouhá doba se zrcadlí i v kvalitě nahrávky. Každá písnička je aranžována takzvaně od nuly, ke každé jsme hledali vlastní cestu a úzkostlivě se vyhýbali klišé. Vlastně až při práci na tomto albu jsem pochopil, proč natáčení těch nejkrásnějších zámořských desek trvá nikoliv týdny, ale rovnou celé měsíce. Tu kvalitu je totiž potřeba ve studiu takzvaně vysedět. A to je běh na trochu delší trať.“

Zatímco většina tohoto roku padla v případě Martina Maxy na natáčení alba, zbytek letošního roku chce věnovat jeho propagaci. Přiznává, že přípravě a natáčení věnoval pět let svého života - a tak pochopitelně touží po tom, aby se dostalo k co možná největšímu počtu posluchačů a aby jim přineslo radost a třeba i podnět k zamyšlení.

„Tahle zpětná vazba je pro autora a skladatele vlastně to jediné opravdu důležité, a tak mi nezbývá, než se modlit, aby se mi jí alespoň trošku dostalo. Takže se vlastně bude letos všechno točit kolem tohoto alba, víc už toho asi nestihnu,“ přiznává Martin Maxa.

I když mají mnozí v živé paměti ještě duet Deja vu, který zpěvák natočil před časem s Helenou Vondráčkovou, tentokrát na albu žádný dvojzpěv nebude. Proč tomu tak je?

„Jeden duet mám skutečně nachystaný, nicméně na aktuální album jsem ho zatím nezařadil. Nechám si to celé ještě projít hlavou, s kým jej nazpívám. Čas mě v tomto směru nijak zvlášť netlačí a ani já sám necítím potřebu s tímto duetem spěchat. Až narazím na tu pravou zpěvačku, pohnou se věci zcela jistě kupředu,“ dodal Martin Maxa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám