Hlavní obsah

Na návštěvníky vánoční Olomouce působí magie uplynulých staletí i přátelská atmosféra

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí cestovní ruch v zimě, to není jen aktivní dovolená na horách a wellness. Za krásným zážitkem doporučujeme v prosinci vyrazit i na adventní trhy. Jedny z nejzajímavějších připravili v Olomouci. Místní tvrdí, že se minimálně vyrovnají zahraničním.

Foto: CzechTourism

Advent v Olomouci

Článek

Také proto agentura CzechTourism vybrala adventní Olomouc jako jednu z destinací podporovaných v kampani Česko – země příběhů. 

„Cítíme potřebu podpory domácího cestovního ruchu a já pevně věřím, že Češi v příštím roce budou i díky naší kampani poznávat zatím nepoznané kouty své krásné vlasti,“ řekl generální ředitel agentury CzechTourism Ing. Rostislav Vondruška. 

Přesně měsíc před Štědrým dnem se zahalila starobylá Olomouc do vánočního hávu, aby návštěvníkům nabídla neopakovatelnou atmosféru vánočních trhů. V historickém jádru města na ně dýchne magie uplynulých staletí, stejně jako je zahřeje útulná a přátelská atmosféra, kterou prý, podle pořadatelů, ve Vídni nebo Salcburku nenajdou.

Tvrzení je to velmi odvážné, ale musíte aspoň jedno ze zahraničních měst navštívit, abyste mohli srovnávat.

Čím voní předvánoční Olomouc

„Letos jsme pro návštěvníky připravili opravdu bohatý program. Každý den se mohou těšit na kapely i divadlo. Také chystáme symbolickou zabijačku, speciální mikulášskou linku a na Štědrý den tu proběhne Půlnoční bohoslužba,“ vypočítává jeden z organizátorů Pavel Spálený. „Už teď také mohou děti nosit dopisy Ježíškovi k našemu vánočnímu stromu, kde jsme zřídili Ježíškův poštovní úřad,“ dodal.

Olomoucké Horní náměstí návštěvníkům nabídne víc než osmdesát stánků s rozličným vánočním zbožím.

Vedle nakupování je pro zpestření připraveno také moderní kluziště, které ocení děti i dospělí. Po bruslení se přímo nabízí posílit se lahodným Olomouckým punčem nebo svařeným vínem. Vlastní hrníčky a poukázky na punč, neboli Punčovky, si lze pořídit buď na místě, nebo na internetových stránkách vánočních trhů.

Adventní Olomouc se probojovala do finále soutěže agentury CzechTourism DestinaCZe 2013 v sekci Genius Loci, která hledá nejmagičtější místo Čech a Moravy. 

Další informace naleznete na www.vanocnitrhy.eu, www.ceskozemepribehu.cz nebo na www.destinacze2013.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám