Hlavní obsah

Na náměstí v Novém Jičíně opravují energetické sloupky

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Masarykově náměstí v Novém Jičíně se začaly opravovat reklamované energetické sloupky. Firma Eurovia CS práce rozdělila do tří etap, aby nebyl rozkopán celý střed náměstí. Během každé etapy dělníci odkanalizují tří energosloupky.

Foto: Město Nový Jičín

Oprava energetických sloupků v Novém Jičíně

Článek

Práce na náměstí započaly v úterý 28. června rozebráním dlažby a oplocením prvních tří energetických sloupků. Celá oprava by měla být hotova, včetně opětovné pokládky dlažby v místech překopů, do 15. července tohoto roku.

Dělníci každý z devíti reklamovaných energetických sloupků odkryjí, udělají výkop pro odvodnění a do něj vloží potrubí, které bude odvádět vodu do dešťové vpusti. V rámci reklamace provedou pracovníci firmy Eurovia CS i kontrolu elektrických rozvodů, aby se vyloučilo, že je nepoškodila voda.

Dvanáct energetických sloupků bylo na náměstí instalováno v rámci jeho rekonstrukce v roce 2009. Pouze tři však byly napojeny na kanalizaci. Neodvodněné šachty, ve kterých jsou zdroje elektrické energie umístěny, zatopila voda a energetické sloupky nebylo možné od listopadu 2009 používat. Město Nový Jičín závady reklamovalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám