Hlavní obsah

Na Mistrovství Evropy Enduro v polských Kielcích se čeští závodníci neztratili

Novinky, František Vocásek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polských Kielcích se jely o tomto víkendu první dva díly seriálu Mistrovství Evropy Enduro 2011 za účasti patnácti českých jezdců. Všichni získali body do celkového hodnocení.

Foto: Widle

V akci Jakub Horák, nejúspěšnější z našich jezdců

Článek

Závod se jel v okolí Kielců. Trat vedla v první časové kontrole po polních a lesních cestách. Do první kontroly se najíždělo asi osm minut na časy B.

V prvním úseku se jel motokrosový test na pískovém podkladu, jehož zdolání bylo postupem času stále obtížnější. Absolutní časy se pohybovaly okolo 7:10 minut.

Druhá časová kontrola byla mnohem těžší, vedla po okolních lesích se spoustou bažin a na závěr se dostala do kamenitých úseků s několika extrémními výjezdy. Na časy B se najíždělo asi sedm minut, ale hlavně ve výjezdech musel každý tvrdě zapracovat.

V druhé časové kontrole se jel enduro test na tvrdém povrchu s volným kamením a několika výjezdy a sjezdy. Nejlepší tuto část závodu jezdili pod sedm minut.

"Celkově byl závod těžký a někteří jezdci dojížděli velmi vyčerpáni. Závod se obešel bez zranění, smůlu měl druhý den Milan Kubík, který vypadl na závadu motocyklu (stále se opakující problémy se zadní brzdou a k tomu ještě prasklé těsně víka spojky)," okomentoval průběh šampionátu manažer českého juniorského týmu Karel Scheder.

Výsledky českých jezdců:

E1 Junior: Patrik Markvart byl 11. a 8., Milan Engel 10. a 7., Petr Šmíd 13. a 10., Ondřej Helmich 14. a 19. V E1 junior jel ještě Radovan Míl, který sbíral cenné zkušenosti. V E2 junior byl Jakub Šefr 19. a 16. a Marek Borák po oba dny v třetí desítce.

V seniorských kategoriích byl Jakub Horák v E2 8. a 5., Radek Toman 10. a 9., v E3 Milan Kubík 12. a nedojel, Jiří Pošík 14. a 14., ve veteránech Miroslav Hanč 8. a 13., Zdeněk Halata nedojel a 5., Jan Novák 12. a nedojel. Patrik Liška pro nesrovnalosti s motocyklem nebyl přijat k závodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám