Hlavní obsah

Na Lužinách se pilo pivo jak o život, rekord ve štafetě ale nepadl

Novinky, Vratislav Konečný

Pivaři čekali značnou dobu, než se v nově zrekonstruovaném obchodním komplexu v Praze na Lužinách začne čepovat avizované místní pivo. V létě se na zahrádce i uvnitř restaurace museli spokojit s mokem dováženým. Středa to změnila - Lužiny točí.

Foto: archiv radnice Praha 13

Pivní výkop Antonína Panenky.

Článek

Rekord v pivní štafetě unikl o vlásek

Pouhých pět piv scházelo k překonání stávajícího českého rekordu ve štafetovém pití piva po dobu jedné hodiny. Pokus o pokoření rekordu se uskutečnil 26. listopadu v rámci prvního čepování vlastního piva v restauraci Pivovaru Lužiny v Praze 13.

„Během šedesáti minut vypili účastnící štafety pod dohledem komisaře Tomáše Hrábka z pelhřimovské Agentury Dobrý den celkem 192 půllitrů. Současný rekord hodinové štafety zapsaný v České knize rekordů v květnu 2014 je 196 piv, navíc desítek, zatímco na Lužinách se pila jedenáctka. Štafetu zahájil herec Jiří Krampol, zapojili se i veteráni českého sportu Antonín Panenka, Ladislav Vízek, František Kučera, Jiří Zelenka a Aleš Valenta a více než stovka pivařů z Prahy 13 i okolí. Sedmnáct soutěžních piv vypily ženy,” informoval mluvčí radnice Prahy 13 Mgr. Samuel Truschka.

Vaří čtyři typy

Pivovar Lužiny byl vybudován ve zrekonstruovaném Obchodním centru Lužiny v průběhu letošního roku. Na slavnostním prvním čepování, které proběhlo pod záštitou a za účasti starosty Prahy 13 Davida Vodrážky, byly představeny čtyři druhy lužinského piva - světlý ležák, jantarový ležák, polotmavý speciál a světlý LU-Ale.

Jejich kmotry se stali jednotliví členové hardrockové skupiny Doga, která je oficiálním patronem lužinských piv. V průběhu večera bylo zdarma natočeno a vypito přibližně 3000 piv.

Reklama

Výběr článků

Načítám