Hlavní obsah

Na Lukášce slavili Den Evropy

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tradicí, že se v Základní a mateřské škole MUDr. Emílie Lukášové v Ostravě-Hrabůvce slaví den Evropy. Vždy se zapojí všichni žáci a pedagogové školy a pokaždé se děje něco nového, zajímavého a tvůrčího.

Foto: Josef Zajíc

Žáci školy sestavili se svých těl a barevných třiček vlajky EU a České republiky.

Článek

Letos si v pondělí 9. května dopoledne žáci všech ročníků připravili informaci o jedné ze zemí EU. Pak si navzájem informace předávali a získávali je v jiných třídách. Každý ročník, každá třída podle svých možností a schopností.

Uskutečnila se také mezinárodní konference v rámci školního projektu partnerství škol Comenius. Žáci se prostřednictvím programu Skype a internetu ve 12 hodin propojili  se svými spolužáky v dalších účastnických zemích. Kromě jiného diskutovali o projektu Eat well, be active.

Ostatní žáci se sešli na hřišti školy a sestavili z vlastních těl a barevných triček vlajky Evropské unie (první stupeň) a České republiky (druhý stupeň).

Po krátkém nácviku se  vlajky zaskvěly na slunci v plné kráse. Dílo se díky dětem a učitelům školy podařilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám