Hlavní obsah

Na Ladronkafestu zahraje Adam Mišík a kapela We On The Moon

Novinky, Zdena Selingerová

Letošní ročník největšího festivalu volnočasových aktivit Ladronkafest odstartuje 6. září přesně v 11 hodin v pražském parku Ladronka.

Foto: Ladronkafest

Ladronkafest

Článek

Městská část Praha 6 letos přizvala jako hlavní hudební hvězdy Adama Mišíka a skupinu We On The Moon. Představí se na 50 organizací a nechybí ani netradiční aktivity – například slackline nebo carrom. Vstup na akci je zdarma.

„Program Ladronkafestu v prostoru celého parku je znovu opravdu pestrý. Nachystány jsou desítky aktivit a vybere si každý - děti, maminky a sportovně založení tatínci i milovníci adrenalinu. Každoročně na Ladronkafest přichází cca 15 tisíc lidí. Těším se, že letos možná padne návštěvnický rekord,“ uvedla Marie Kousalíková, starostka Prahy 6.

Sporty – tradiční i exotické aktivity

Smyslem Ladronkafestu je zábavnou formou návštěvníkům představit rozmanité možnosti trávení volného času. Více než padesát organizací, které poskytují možnosti sportovního vyžití, umělecké činnosti nebo vzdělávání, bude v areálu Ladronkafestu prezentovat svou činnost. 

Aktivní zájemci si vyzkoušejí rugby, americký fotbal, golf, lacrosse, aikido nebo třeba box. Kromě všeobecně známých sportů představíme i ty méně známé. Návštěvníci poznají například tchoukball, kanjam, kin-ball, shuttlecock, poledance nebo wing-tsun.

Extrémní sporty budou soustředěné ve streetzóně, kde bude postavená překážková dráha pro kola, koloběžky, skateboardy i inline brusle.

V rámci Ladronkafestu proběhnou mistrovství ČR v několika disciplínách na skákacích botách poweriser, ve stále populárnější švédské hře kubb nebo ve slackline.

Nesportovní aktivity bude zastupovat hudební a výtvarná škola, škola historického šermu nebo například indický carrom. 

Charitativní činnost představí nadace na pomoc dětem z dětských domovů Srdce na dlani, kterou bude reprezentovat patronka této organizace Jitka Kocurová. Mezi návštěvníky zavítají postavy z legendární sci-fi ságy Star Wars.

Hlavní pódium patří exhibicím a kapelám

Koncerty a sportovní exhibice budou probíhat na hlavním pódiu. Právě zde se uskuteční finále soutěže studentských kapel.

„Tato soutěž je součástí Ladronkafestu již dvanáct let. Do této chvíle se přihlásilo už 25 kapel, což je v historii soutěže rekordní účast. Zájemci mají možnost svou kapelu přihlásit a zabojovat o přízeň fanoušků až do 30. srpna. Vítězná kapela získá kromě možnosti hrát na festivalu v hlavním čase i možnost nahrávání v profesionálním studiu a mediální podporu jednoho z největších studentských serverů,“ řekl Ondřej Balatka, radní Prahy 6 pro sport a volný čas.

Hudebním hřebem Ladronkafestu bude stále oblíbenější zpěvák Adam Mišík s kapelou a skupina We On The Moon. Po celou dobu festivalu budou diváky programem provádět moderátoři Nasty a En.Dru.

Reklama

Výběr článků

Načítám