Hlavní obsah

Na Kroměřížsku hořel rodinný dům, hasiči zachránili psa a želvu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Technická závada na elektroinstalaci způsobila v pátek 18. ledna dopoledne požár kotelny v rodinném domě v Kostelanech na Kroměřížsku. Příčinu požáru stanovil vyšetřovatel hasičů a spolu s majitelem domu vyčíslili škodu na 300 tisíc korun.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požárem zničená kotelna.

Článek

„Včasnými ohlášením požáru a rychlým zásahem hasiči uchránili další majetek za  2,5 milionu korun,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Pár minut před devátou hodinou ranní přijalo krajské operační středisko hovor od vystrašené ženy, která ohlásila požár v rodinném domě. Operační důstojník vyhlásil poplach profesionální jednotce ze stanice Kroměříž a dobrovolným hasičům z obcí Kostelany, Kvasice a Karolín.

Místní hasiči potvrdili požár v kotelně rodinného domu. V důsledku silného žáru v kotelně praskl přívod vody, která postupně začala kotelnu zaplavovat, a proto hasiči ihned vypnuli přívod elektřiny, plynu a vody.

„Požár z kotelny se šířil dál po schodišti až do průjezdu. Hasiči ihned nasadili čtyři proudy vody a začali s hašením ohnisek. O půl desáté dopoledne velitel vyhlásil lokalizaci. Zásah hasičům komplikoval hustý kouř uvnitř domu a bez dýchací techniky nebylo možné vstoupit do vnitřních prostor objektu. Při zásahu hasiči z domu zachránili psa a želvu,“ dodala tisková mluvčí.

K hašení skrytých ohnisek použili hasiči speciální zařízení COBRA, kterým se dostali do prostor sendvičové konstrukce stropu průjezdu. V deset hodin byl již požár zlikvidován.

„V době zásahu hasičů se domů vrátili i majitelé. Oznamovatelce požáru, který velmi špatně nesla celou událost, hasiči poskytovali psychickou pomoc a přivolali jí záchranáře,“ řekla Lucie Javoříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám