Hlavní obsah

Na Krakonoši se chystá Pálení čarodějnic

Novinky, Jakub Vohnout

Konec dubna tradičně patří pálení čarodějnic. Návštěvníci mariánskolázeňského vrchu Krakonoš si v sobotu 29. dubna užijí celý čarodějnický den.

Foto: Václava Simeonová

Součástí programu je i rej čarodějnic.

Článek

První část programu bude probíhat v parku Boheminium. Od 11 a od 15 hodin bude nachystané pásmo pohádek dětského divadla Z bedny. Od 11 hodin budou mít navíc příchozí možnost si zde opéct buřty. 

Hlavní program večerního pálení pak začne v 17 hodin před hotelem Krakonoš. „Účast v čarodějnických maskách je žádoucí, nikoliv však povinná,“ říká ředitel hotelu Krakonoš Jiří Richter. „Každoročně k nám dorazí až několik desítek namaskovaných čarodějnic z různých koutů západních Čech,“ potvrdil. I letos se tak bude nač těšit. 

Celým programem bude návštěvníky provázet kapela Starší páni z Tachova. Připraven bude také výčep, grilované klobásky a další dobroty. Organizátorům však dělá starost aktuální počasí. Pokud bude například mrholit, akce se uskuteční. „V případě sněhové nadílky ji ale budeme nuceni zrušit,“ podotkl Jiří Richter. 

Poprvé si akci u hotelu Krakonoš lidé užili před šesti lety. „Pálení čarodějnic se konalo na různých místech regionu, jen v Mariánských Lázních ne. Proto jsme se rozhodli, že to uspořádáme u nás. A protože si lidé ještě před tím zvykli jezdit 30. dubna na akce mimo město, pořádáme naše Pálení čarodějnic vždy den předem,“ dodal Jiří Richter.  

Program:

Dětské čarodějnice (v parku Boheminium):

Dětské čarodějnice (v parku Boheminium): 11:00 Dětské divadlo Z bedny – dopolední pásmo pohádek

Dětské čarodějnice (v parku Boheminium): 11:00 Dětské divadlo Z bedny – dopolední pásmo pohádek 11:00 Čarodějnický oheň s opékáním buřtů

15:00 Dětské divadlo Z bedny – odpolední pásmo pohádek

Hlavní pálení čarodějnic (u hotelu Krakonoš):

Hlavní pálení čarodějnic (u hotelu Krakonoš): 17:00 Vatra a pálení čarodějnic

Hlavní pálení čarodějnic (u hotelu Krakonoš): 17:00 Vatra a pálení čarodějnic 18:00 Country hudba, hraje kapela Starší páni Tachov

Hlavní pálení čarodějnic (u hotelu Krakonoš): 17:00 Vatra a pálení čarodějnic 18:00 Country hudba, hraje kapela Starší páni Tachov 21:00 Rej dospělých čarodějnic a vyhodnocení masek

21:30 Závěr

Reklama

Výběr článků

Načítám