Hlavní obsah

Na kole i pěšky Hornolidečskem a Púchovskou dolinu pro tričko i zážitky

Novinky, Ludmila Brousilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podpora cestovního ruchu a zviditelnění krás příhraničních obcí je smyslem projektu, do kterého se zapojila také Horní Lideč. V této obci - kromě nevšedních turistických zážitků - mohou návštěvníci získat i originální tričko.

Foto: Ludmila Brousilová

Tričko s jedinečným číslem

Článek

Je třeba jen třeba sednout na kolo, a pokud chcete po projetí všech vesnic získat tričko, je nutné si ještě zakoupit turistický pas. Za patnáct korun nebo půl eura ho můžete získat na každém obecním úřadě v rámci Púchovské doliny a Hornolidečska. Stejná nabídka platí i pro milovníky turistiky.

S turistickým pasem dostanete publikaci, která obsahuje základní informace o obcích a jejích zajímavostech, tipech na výlety a místech, kudy vedou cyklostezky. Pak už je jen nezbytné shromažďovat do pasu razítka z obcí, které jste navštívili. Po získání všech dvaadvaceti na vás čeká „vzpomínkové“ tričko s jedinečným číslem. K vyzvednutí bude připravené tam, kde jste zakoupili turistický pas.

„Věříme, že i tímto způsobem zviditelníme krásné obce a jejich turistické cíle a navzájem poznáme naše sousedící regiony Hornolidečska a Púchovské doliny,“ informoval přednosta Obecního úřadu Dohňany Andrej Kozma.

Projekt turistických pasů vznikl na základě dlouhodobé spolupráce mezi příhraničními obcemi Hornolidečska a Púchovskej doliny. Spuštěn byl s prvním červencovým dnem.

V Horní Lidči si pro pas můžete přijít do informačního centra, které sídlí v budově betlému. V Lidečku vám pas vydají na motorestě, ve Francové Lhotě, Pozděchově, Lužné, Střelné, Valašské Polance, Študlově, Valašské Senici, Ústí na příslušném obecním úřadě. V ostatních obcích Hornolidečska pak v místních hospůdkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám