Hlavní obsah

Na Karlštejně se návštěvníci vydají na nočních prohlídkách po stopách zločinů

Novinky, Lukáš Kunst

V pátek a v sobotu 18. a 19. července od 19 hodin vyrazí první zájemci po stopách zločinů, které se průběhu staletí odehrály na jednom z našich nejnavštěvovanějších hradů - na Karlštejně. Noční prohlídky s tématem Karlštejnské zločiny v průběhu staletí začínají každých 30 minut až do 23 hodin. Jsou vhodné i pro děti.

Foto: Management hradu Karlštejn

Hrad Karlštejn

Článek

Tradici nočních prohlídek zavedl management hradu Karlštejn poprvé v roce 2011, kdy mohli návštěvníci po čtyři prázdninové večery prožít císařský večer na Karlštejně spolu s císařem Karlem IV., císařovnou a celým dvorem.

Letošní noční prohlídky se po loňském úspěchu znovu vydávají po stopách zločinů, které se v průběhu staletí udály za zdmi Karlštejna.

Během procházky nočním hradem se návštěvníci dozvědí o údajném spiknutí a vraždě v nejbližším okolí českého krále Václava IV., setkají se s manželkou Václava IV. Johanou Bavorskou, která byla na Karlštejně zadávena psí smečkou, a v neposlední řadě se představí slavný český podvodník Harry Jelínek, který prodal hrad Karlštejn americkému velkoprůmyslníkovi.

Noční prohlídky začínají v pátek 18. července i v sobotu 19. července každých 30 minut. První prohlídka odchází v 19:00, poslední pak ve 23:00. Případnou rezervaci vstupenek je možné provést na telef. č. 311681617.

Po stopách karlštejnských zločinů budou zájemci moci vyrazit ještě o víkendu 15. a 16. srpna, nebo během Hradozámecké noci na Karlštejně 30. srpna.

Více informací je k dispozici na oficiálních webových stránkách hradu, nebo na facebooku Hrad Karlštejn

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám