Hlavní obsah

Na jediném pódiu se potkají Lili Marlene a legendární Precedens s Petrem Kolářem

Novinky, Tomáš Kopečný

Na pražském Střeleckém ostrově se exkluzivně na jednom pódiu potkají kapely Lili Marlene a Precedens se zpěvákem Petrem Kolářem. Jako host vystoupí také zpěvačka Iva Marešová. Společný koncert vynikajících muzikantů se uskuteční v pátek 17. července od 19.30 hodin v rámci Letňáku 2015 – Léta pro Pražany.

Foto: Archív: Letňák 2015 - Léto pro Pražany
Článek

„Těší nás, že se Letňák stává místem unikátních hudebních okamžiků. Jedním takovým je bezesporu exkluzivní spojení skvělé kapely Lili Marlene a legendární skupiny Precedens, ve které nebude chybět ani jeden z jejích bývalých členů zpěvák Petr Kolář. Diváci pátečního koncertu se tak mohou těšit na pořádnou dávku kvalitní rockové muziky v podání řady vynikajících muzikantů,“ představil další z lahůdek koncertního program mluvčí Letňáku 2015 – Léta pro Pražany Tomáš Kopečný. 

Hudební skupina Lili Marlene je autorským projektem klávesisty a kapelníka Martina Němce, který žánrově směřuje k rockově futuristickým šansonům. Kapela vznikla v roce 2003 a je složena z vynikajících muzikantů, kterými jsou kromě Martina Němce kytarista Jan Šobr, trumpetista Miroslav Barabáš, klávesista a programátor Pavel Nedoma, bubeník Radek Doležal a baskytarista Petr Kohut. Seskupení vévodí expresivní alt zpěvačky Dáši Součkové. V roce 2014 vydali album s názvem Vrány a havrani. 

Precedens je česká rocková hudební skupina, která byla založena v roce 1982. Vedoucím a autorem hudby je opět Martin Němec. Kapelou v průběhu let prošla řada významných osobností, mezi nimiž byli například známý písničkář Jan Sahara Hedl, zpěvák Petr Kolář či zpěvačka Bára Basiková, která se po několikaleté pauze v roce 2005 ke spolupráci vrátila a nahrála s kapelou zatím poslední studiové album s názvem Aurora/Abpopa.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám