Hlavní obsah

Na Hadačce zahrají a zazpívají sestry Stupkovy a kontrabasové kvarteto Quo Vadis Bass

Novinky, Jan Vodrážka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kontrabasové kvarteto Quo Vadis Bass zavítá poprvé do rodiště jednoho z členů - Tomáše Širokého. V kulturním domě na Hadačce zahraje v sobotu 10. prosince.

Foto: Jan Vodrážka

Quo Vadis Bass

Článek

Quo vadis znamená latinsky Kam kráčíš. Název kvarteta je z dob, kdy byl kontrabas jen doprovodným nástrojem. Mnoho kontrabasových kvartet v České republice není. Quo Vadis Bass je jedno z nejznámějších a má v repertoáru skladby a písně známých skladatelů a hudebníků od J. S. Bacha, přes B. Smetanu, Beatles až po Ivana Mládka. Čtyřku kontrabasů tvoří L. Heřman, P. Vyroubal, J. Pichlík a T. Široký.

Společně s kvartetem vystoupí i sestry Stupkovy alias Moonbeans. Otcem Terezy (klavír, zpěv) a Živany (kytara, zpěv) je známý kuchař Petr Stupka. Sestry doprovodí i Tomáš Široký s kontrabasem.

Sbor dobrovolných hasičů Výrov-Hadačka pořádá koncert Quo Vadis Bass a sester Stupkových v sobotu 10. prosince od 19 hodin v kulturním domě na Hadačce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám