Hlavní obsah

Na Černé louce v Ostravě vrcholí festival ShakespeareOFF

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 10. srpna bude na Letní open air stage Multifunkčního centra Cooltour na Černé louce zakončen oficiální doprovodný program šestého ročníku Letních shakespearovských slavností.

Foto: archiv Robert Rohál

Návštěvníci se mohou těšit na závěrečnou performance tanečních workshopů Město v pohybu/City in Motion.

Článek

„Návštěvníci se mohou těšit na závěrečnou performance tanečních workshopů Město v pohybu / City in Motion, které po dobu konání festivalu vedly v prostorách Multižánrového centra současného umění Cooltour lektorky Jana Ryšlavá, Michaela Raisová a Markéta Pospíšilová“, nastiňuje dramaturgii závěrečného večera, jenž začíná v 19 hodin, produkční festivalu ShakespeareOFF Ondřej Sikora.

„Po půl deváté pak letošní ročník uzavře koncert kapely Homunculus, ostravské party s melodickou indie hudbou britského střihu“, dodává Ondřej Sikora.

Festival, jenž v loňském premiérovém ročníku nabídnul svým návštěvníkům aktivní využití volného prázdninového času díky množství koncertů, divadelních představení či dalších performance již letos na svém pódiu hostil kupříkladu divadelní spolek KočéBR s komediálním představením TYJÁTRMACHERS!, pražskou divadelní společnost UMSKUP, kapely Vladimír Cirkus, Ajdontker, Sothein a také americkou zpěvačku a violoncellistku s polskými kořeny Ashiu Grzeshik, jež byla i jednou z účinkujících v představení Marná lásky snaha na Letních shakespearovských slavnostech.

„Za celý organizační tým bych chtěl moc poděkovat všem kapelám, hercům, ale hlavně návštěvníkům, kteří svojí návštěvou kteréhokoliv z uplynulých festivalových večerů vytvořili vždy fantastickou atmosféru“ , ohlíží se za festivalem ShakespeareOFF produkční Ondřej Sikora a dodává: „A samozřejmě se všichni již teď těšíme na shledání na ShakespeareOFFu 2014“.

Druhý ročník doprovodného programu Letních shakespearovských slavností na scéně ShakespeareOFF je organizován ve spolupráci společností PaS de Theatre, pořadatelem Letních shakespearovských slavností Ostrava a Multižánrového centra současného umění Cooltour.

Všechna představení na open air scéně začínají v 19 hodin a vstup je zdarma. Více informací o letošním programu jednotlivých večerů scény ShakespeareOFF naleznete na adrese www.shakespearoff.cz nebo na Facebooku centra Cooltour.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám