Hlavní obsah

Na Brno se valí megashow. Sedm komiků zahraje o rekord

Novinky, Táňa Pikartová

Připravovat a odehrát 974. představení jako jubilejní, to si s vážnou tváří mohou dnes dovolit jen politici, nebo komici. Vyloučíme-li tu hororovější variantu, odpověď bé je správná.

Foto: D. Milko

Komici se těší. Do brněnského BobyCentra jich přijde hned sedm najednou.

Článek

Na středu 22. května svolávají do brněnského BobyCentra všechny příznivce souboje s blbou náladou, způsobené čímkoliv, politikařením počínaje, hokejovými výsledky ze Skandinávie konče, všechny příznivce humorného perlení typu na stojáka Komici s. r. o. na své jubilejní 974. představení v podobě megashow. Což je svým způsobem také komické, do tamního hlediště se vejde jen 1500 smíchuchtivých.

Výroční megashow slibuje hodně. Včetně nového zápisu do české knihy rekordů a možná i proslulého pelhřimovského nikoliv krematoria, ale Muzea kuriozit. Poprvé po devadesáti letech, od dob legendární pražské Červené sedmy, vystoupí najednou na jednom pódiu, během jediného večerního představení, sedm živých populárních komiků.

Vlastně šest plus komička. Tou je Iva Pavlásková, která má široko daleko po zemi vybudovanou pověst nádherně blbé blondýny. Leccos prý prozradí, a budou to pikošky, ostatně – je máj, lásky čas… Na Ivu se těšte, radost nezkazí, co na srdci, to na jazyku. Přijde na pódium a místo vizitky už chrlí jako u přijímacího pohovoru své míry: „90 – 60 – 90. Dobrý, néé?“

Tak jako se před stoletím v kabaretní Červené sedmě principála doktora Červeného střídalo jedenáct i víc osobností od zpěváků R. A. Dvorského či Karla Hašlera po Vlastu Buriana, tak se v jubilujícím – nejubilujícím ansámblu principála a komického humoristy moderního střihu Miloše Knorra při zájezdových vystoupeních střídá také vícero oveček, dvě – tři zpravidla. Sedm najednou jako v Brně – to je unikát.

Však se také hrnou zájemci, do publika, ale i s mikrofony a kamerami před jeviště – kdo by si nechtěl dopřát správně tušenou silvestrovskou atmosféru už v květnu. Miloš Knorr nemá pro Brno problém se sestavou. Účinkovat, hrát chce pro skvěle natěšené publikum kdekdo.

Kromě zmíněné Ivy Pavláskové nominoval také Lukáše Tydýta-Podmiňhoď Pavláska, Richarda Magika Nedvěda, z Polska Pražáka Marka Daniela, zavolal také Rudu z Ostravy a od internetu Karla Hynka, který tvrdí, ač Pražák, že „opravdoví borci přindó do Brna až 22. mája.“ Bude to extra večer peprného humoru, jedinečná ozdravná jarní porce, rekordních sedmero komiků při jedinečném jediném večerním tahu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám