Hlavní obsah

Na Bechyňském festivalu dechových hudeb zahraje šest kapel

Novinky, Karel Novotný

Jednou z nejnavštěvovanějších akcí v Bechyni je bezesporu Bechyňský festival dechových hudeb. Na letošním se představí Bludověnka z podhůří Jeseníků, Jihočeská Vlachovka, Třeboňská dvanáctka, západočeská Chodovarka, Keramička a Babouci.

Foto: Karel Novotný
Článek

Kulturní středisko v Bechyni je pořadatelem velice úspěšného festivalu dechových hudeb, jehož XXV. ročník se koná v neděli 6. srpna od 13.00 hodin na místním stadionu v Písecké ulici. Zde je výborné zázemí jak pro účinkující, tak i pro návštěvníky. Byla to šťastná volba pořadatelů festivalu.

Festival budou moderovat tradiční moderátoři a patrioti Helena Hýnová a Petr Kronika, kteří představí následující kapely:

Bludověnku z podhůří Jeseníků a Lázeňského města Bludova, s kapelníkem Milošem Příhodou, jihočeskou Vlachovku s kapelníkem Jaroslavem Novotným, Třeboňskou dvanáctku s kapelníkem Vladimírem Stellnerem, západočeskou Chodovarku s kapelnicí Věrou Kestřánkovou, Keramičku s kapelníkem Petrem Kolářem a nejstarší jihočeskou kapelu Babouci, kterou řídí kapelník Petr Shýbal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám