Hlavní obsah

Na Albrechticko zavítal rodinný cirkus

Novinky, Radek Vráblík

Rodinný cirkus Carmen se představil v minulém týdnu obyvatelům Albrechticka. Své kreativní vystoupení předvedl ve čtvrtek 4. srpna ve Městě Albrechticích, v sobotu 6. srpna pak v Jindřichově ve Slezsku.

Foto: Radek Vráblík

Prodejní altánek na vstupenky.

Článek

Cirkusoví umělci po republice, ale i v zahraničí kočují už dvacet let. „Už moje maminka byla u cirkusu a byla z rodu moravských Berousků,“ řekla Varieté Cramer. Radost a humor návštěvníky cirkusu nepřejde po celou dobu, co vstoupí do velkého stanu. Nejenom je i mimo vystoupení pobaví cirkusoví principálovém svou zručností při prodeji cukrové vaty či popcornu, což jsou hlavní pochoutky všech, kteří rádi cirkus navštěvují.

Hlavní zábavou je pak kreativní a profesionální vystoupení, které trvá hodinu a tři čtvrtě. Na celém programu se tak vystřídá celkem patnáct účinkujících s hlavní vedoucí paní Varieté Cramer, která je se svým manželem na cirkus velice hrdá. Na šapitu se za celou dobu vystřídají akrobati, drezúry zvířat, zábavný klaun, kouzelník a spousta dalších zajímavých postav.  

Zajímavostí cirkusu je kůň

Překvapené výrazy v obličeji měla většina návštěvníků cirkusu, když se na pódiu představil kůň matematik, který se při počítání nikdy nesplete. „Nyní uvidíte poníka, který umí počítat. Mladá slečno, řekněte nám nějaký příklad!?“ ptá se diváků moderátorka Varieté Cramer. „Pět plus pět,“ odpověděla holčička, která byla celá zvědavá, jestli poník opravdu příklad dokáže vyřešit. Varieté Cramer musela číslovky přeložit do němčiny, aby kůň rozuměl, protože cirkus je napůl český a německý. „A teď uvidíme. Fünf und fünf!“ předala příklad paní Cramer poníkovi. Ten si rázem dokázal vše propočítat a výsledek vyťukal na podlahu šapita svým kopýtkem. V tu chvíli bylo celé publikum překvapeno a pro pochopení pokládalo i nadále poníkovi příklady, který byl po celou dobu neomylný.  

„Je to v krvi,“ říká Varieté Cramer

Kočovný život principálové musí mít už v krvi. „My už jsme šestá generace cirkusu. Nyní se už zaučují i naše vnoučata, aby v dospělosti pak s cirkusem pokračovala,“ uzavřela principálka Varieté Cramer.

Reklama

Výběr článků

Načítám