Hlavní obsah

Mystické čtení v Art Space

Novinky, Miroslav Moravec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Scénické čtení ve stylu Woo večerů. Termín, který vznikl na základě Improvizačních večerů Jitky Osičky (IMPRO Woo), kdy na scéně vystupuje žena improvizátor a muž bubeník. Tentokrát však v pojetí autorského čtení z básnické sbírky Sladěno medem, kterou vydalo nakladatelství Čas letos v říjnu.

Foto: Miroslav Moravec
Článek

Zpěv, tanec, čtení, bubny, harmonika, píšťaly a mnoho dalšího čeká diváky, tohoto netradičního večera...

Herečka, improvizátorka a básnířka Jitka Osička oslovila Bohumíra Boba Hochmana, všestranného umělce zabývajícího se kaligrafií, asambláží, body paintingem, experimentální malbou, ilustrací, šperkem, plastikou a dalšími formami umění. Účastnil na více než 170 výstavách, módních přehlídkách a akcích. V roce 2002 ilustroval Kytici K. J. Erbena.

„Bohumír je pro mne člověkem plným mystiky, humoru a změny. Potkali jsme se na vernisáži fotografií Mariana Zajíčka, kde jsem ztvárňovala Pohybovými obrazy jednu z fotografií,“ dodala improvizátorka a básnířka Jitka Oosička.

Mystické čtení v Art Space bude patřit básním, tajům a zážitkům, které přiblíží básnickou sbírku Sladěno medem v celé její plastičnosti. Uskuteční se ve středu 21. listopadu od 19:00 hodin v komorních prostorách pražské galerie Art Space.

Reklama

Výběr článků

Načítám