Hlavní obsah

Muže, který střílel na jiné vozidlo, poslal soud do vazby

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vazební věznici skončil koncem uplynulého týdne třiačtyřicetiletý muž, jenž několikrát vystřelil na vozidlo, které pronásledoval na Uherskobrodsku.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Zlínští krajští kriminalisté ho obvinili ze zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, přečinu poškození cizí věci a výtržnictví. Hrozí mu až dvanáctileté vězení,“ informovala ve středu 3. května policejní mluvčí Lenka Javorková.

Incident se odehrál minulý čtvrtek 27. dubna večer. Obviněný muž z Uherského Brodu se čtyřiadvacetiletým spolujezdcem ve vozidle Audi pronásledoval ve večerních hodinách dvoučlennou osádku vozu Škoda Octavia.

„V jednom okamžiku Octavii předjel a prudce před ní zabrzdil, což sedmadvacetiletého řidiče přinutilo zastavit. Řidič Audi chtěl, aby muž za volantem z Octavie vystoupil, ten však z místa prudce odjel. Následovalo další pronásledování, kdy řidič Audi opětovně nebezpečně zablokoval Škodu Octavii a s namířenou krátkou střelnou zbraní nutil řidiče vystoupit z auta ven. Padlo několik výstřelů na vozidlo. S prostřeleným sklem řidič Octavie ujel až k blízkosti řeky Olšavy v Uherském Brodě, kde sjízdná cesta pro auta končila. Tam oba muži, kteří naštěstí nebyli při střelbě zraněni, z obav o své životy utekli a střelbu oznámili na Policii ČR,“ popsala dramatické okamžiky mluvčí. 

Policisté začali po osádce Audi v celém Zlínském kraji ihned pátrat. Důkladné silniční kontroly přinesly po necelých dvou hodinách úspěch. Střelce zadrželi o půl jedenácté večer při silniční kontrole v Uherském Brodě, ovšem v jiném autě, ve Škodě Fabii. Jeho čtyřiadvacetiletého spolujezdce si vyzvedli druhý den dopoledne.

Kriminalisté vypátrali, že důvodem pronásledování byly údajné dluhy a dřívější osobní rozepře. „Zbraň policisté zajistili. Ukázalo se, že se jedná o bombičkovou airsoftovou zbraň na 6 mm kovové kuličky,“ upřesnila Lenka Javorková.

Krajští kriminalisté třiačtyřicetiletého muže obvinili ze zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, z přečinů výtržnictví a poškození cizí věci. „Státnímu zástupci podali podnět na návrh na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslední dubnový den muže poslal do vazební věznice. Obviněný už byl v minulosti několikrát trestně stíhán za majetkovou trestnou činnost, nyní mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody. Jeho čtyřiadvacetiletého spolujezdce kriminalisté po výslechu propustili na svobodu,“ uzavřela policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám