Hlavní obsah

Mrožkova Kouzelná noc zahájí novou divadelní sezónu Staré arény

Novinky, Jakub Labor

Stará aréna ve spolupráci se studenty a pedagogy Janáčkovy konzervatoře a gymnázia v Ostravě uvede ve čtvrtek v rámci svého vstupu do nové divadelní sezóny reprízu již druhé inscenace Slawomira Mrožka. Inscenace Kouzelná noc slibuje splnění všech tajných snů i představ každého muže či mládence.

Foto: David Szeliga

Z inscenace Kouzelná noc

Článek

„To je žena mých snů!“ Tak muži s oblibou charakterizují ženy, které po všech stránkách vyhovují jejich představám. A právě taková v Kouzelné noci vstoupí do nepříliš útulného hotelového pokoje, v němž se večer po únavném pracovním dni ocitnou dva kolegové s jedinou touhou – spát. Netuší, jaké pozoruhodné dobrodružství je v noci očekává.

Zjevení neznámé krasavice dožene oba muže ke sporům o to, kterého z nich chce vlastně vyznamenat a potěšit svojí přízní. Je sen, nebo skutečnost? A je-li sen, proč se zdá oběma mužům současně? A tak krásná neznámá inspiruje nakonec oba kolegy k hlubokomyslným úvahám o podstatě vlastní existence a k rozhodnutí – žádat pro příště už jen a zásadně dva jednolůžkové pokoje. Což kdyby přišla ještě jednou…

Vtipná hříčka jednoho z nejvýznamnějších soudobých polských dramatiků slibuje inteligentní zábavu.

V hlavních rolích se představí studenti herectví 5. ročníku Jana Mudráková, Jakub Burýšek a Robin Ferro.

Realizace inscenace se v roli režiséra ujala Miroslava Georgievová, které byli nápomocni Kateřina Kazická, Eva Baláková, Vladislav Georgiev a Jakub Labor.

První repríza této zbrusu nové komediální inscenace v nové sezóně se uskuteční ve čtvrtek 10. září od 19 hodin v prostorách divadelního sálu Staré arény.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám