Hlavní obsah

Mráz působí problémy i v Židlochovicích

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle meteorologů je v Česku v současné době nejpromrzlejší země na jižní Moravě. Zmrzlá je do hloubky až půl metru. S tím souvisejí havárie vodovodního řadu. Jen v Masarykově ulici v Židlochovicích byly tento týden už tři. Následná odstávka pitné vody lidem komplikuje život.

Foto: Jiří Smutný

Oprava závady v Masarykově ulici

Článek

„Vodárenská akciová společnost oznamuje, že z důvodu havárie na vodovodním řadu je dnes od 8.00 do 14.00 přerušena dodávka pitné vody  na ulici Masarykova od křižovatky s ulicí Smetanovou směr Blučina, dále ulice Palackého a Husova, včetně bytových domů čp. 703 - 690 na sídlišti Družba. Děkujeme za pochopení,“ ozvalo se například ve čtvrtek 26. ledna hlášení městského rozhlasu.

Menší problém byl jen v tom, že tato zásadní informace zazněla až v 8.40 hodin, kdy už voda dávno netekla a lidé tak neměli možnost si udělat zásoby. Nebylo tedy z čeho vařit, čím se umýt a splachovací záchod se stal suchým.

Ke cti pracovníků Vodárenské akciové společnosti nutno poznamenat, že zatím nikdy nevyužili celou dobu nahlášené uzavírky a opravu vždy zvládli v kratším čase. Navíc jejich práce není jednoduchá, protože zastaralý vodovod má dávno doslouženo a v některých místech dokonce ani není zakreslen, takže je občas problém vůbec závadu najít.

Reklama

Výběr článků

Načítám