Hlavní obsah

Mráz napáchal škody i v zámku v Napajedlech

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teploty hluboko pod bodem mrazu jsou zřejmě příčinou havárie, která postihla zámek Napajedla na Zlínsku. V historickém objektu totiž vytekla voda z vodovodního řadu. Většina potrubí je vedena v nevytápěných prostorách na půdě zámku. Vytékající voda poničila především zámecké apartmány.

Foto: archiv Zámku Napajeda

Apartmány v zámku jsou v ojedinělém stylu.

Článek

Vytékající voda zasáhla téměř 1000 metrů čtverečních třetího patra a poničila nedávno dokončené zámecké apartmány. Provoz v zámku je tedy z těchto důvodů omezen, neboť v současnosti probíhají likvidační práce.

„K případu vyjel hasičský sbor společnosti Fatra Napajedla. Voda totiž tekla i elektronickou požární signalizací. Zasažena byla elektroinstalace. Škody jsou odhadnuty na 900 tisíc korun. Navíc kvůli havárii jsme museli zrušit rezervované ubytování,“ oznámila manažerka zámku Petra Psotková. Voda v trubkách zřejmě zamrzla a protekla do apartmánů ve třetím patře a komínem až do přízemí zámku.

Zámecké apartmány jsou vybudovány v ojedinělém stylu, v němž se snoubí historie s modernou. Každý pokoj má jedinečný interiér i název. Patro zámeckých pokojů je patrem života. Lidé si při ubytování mohou vybírat z rozličných pokojů, které jsou pojmenovány dle rozdílných životních aspektů.

„Některé nesou jména po potomcích Jana Antonína Bati, pod jehož vedením byla firma Baťa jedním z významných majitelů zámku, dále pak po šlechtických rodech, anebo zároveň po brazilských esencích, které nám do života přinášejí mnoho dobrého,“ přiblížila manažerka zámku Petra Psotková. Jeden z největších apartmánů nese název Odvaha (Renascer). Dále nalezneme v patře zámeckých apartmánů pokoj označený jako Moudrost (Mamoa), Vitalita (Ybá), Rovnováha (Suri) či Něžnost (Indaiá).

Zámek Napajedla nabízí řadu aktivit. Lidé si zde mohou prohlédnout stálé výstavy, zajít si zahrát golf do J. A. Baťa Golf Clubu nebo pojíst v zámecké kavárně a restauraci. Konají se zde také různé společenské a firemní akce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám